GROOTEBROEK - Komende zondag 18 februari staat er een ware kraker op het programma in de 2e klasse A. De Zouaven ontvangt dan koploper Zaanlandia op Sportcomplex De Kloet. De ploeg van trainer/coach Johan Rutz heeft na 14 wedstrijden een achterstand van twee punten op de Zaankanters dus kan bij winst de koppositie overnemen.

Beide ploegen hadden samen aan kop aan staan ware het niet dat De Zouaven vorige week twee dure punten liet liggen op bezoek bij Kolping Boys. ,,Onnodig volgens trainer Johan Rutz: ,,We speelden daar misschien wel de beste eerste helft van het seizoen, maar in de tweede helft was het te onrustig". Iets wat komende zondag niet mag gebeuren want tegenstander Zaanlandia is aan uitstekende reeks bezig met drie overwinningen op rij en de alles zeggende doelcijfers 11-0.


Hoewel de competitie nog lang is, na de wedstrijd van zondag volgen er nog elf wedstrijden, is winst in de topper van cruciaal belang. In de spannende tweede klasse liggen immers ook Spartanen, HSV en KFC op het vinkentouw. De Zouaven zal zich tevens willen revancheren voor de 3-1 nederlaag die het eerder dit seizoen in Zaandam leed.