ENKHUIZEN - De start van de competitie in de Derde Klasse A heeft FC Den Helder een driepunter opgeleverd en is voor SV Enkhuizen uitgelopen op een deceptie. De gasten uit Den Helder sloegen na rust toe: 0-3.

Op Sportpark Immerhorn bleken de kansen schaars onder een heerlijk najaarszonnetje in de eerste helft. Dat veranderde na rust toen Max Snippe na een mooie aanval de bal in de bovenhoek schoot. SV Enkhuizen reageerde direct met aantal aanvallende wissels en dat leverde ook kansen op, maar FC Den Helder had in doelman Jelmer Philip zijn uitblinker. Door de ruimte die ontstond wisten de gasten in de slotfase ongenadig toe te slaan middels treffers van Tom van Zandwijk en Mexx Bais.

Komende zondag 1 oktober speelt FC Den Helder de eerste thuiswedstrijd tegen VVS '46. FC Enkhuizen gaat dan op bezoek bij Always Forward.