HOORN – Hoofdklasser Hollandia is bezig aan een sterke reeks. Inclusief het bekerduel tegen Strandvogels is de ploeg al zes wedstrijden op rij ongeslagen. Het levert de Hoornse equipe momenteel een keurige vijfde positie. Komende zondag speelt Hollandia in het eigen ‘Julianapark’ tegen DHC.

Afgelopen zomer maakte Sonny Pronk de overstap van West Frisia naar Hollandia. Na negen competitiewedstrijden merkt de aanvaller dat het geen verkeerde keuze is geweest, “deze stap ervaar ik als zeer positief. Hollandia is een mooie club. In het begin is het natuurlijk wennen aan het niveau maar dat is logisch. De spelersgroep en de technische staf zijn super en ik heb het enorm naar mijn zin” vertelt een tevreden Pronk.

Met zijn nieuwe ploeg kende Pronk een stroeve start, slechts één van de eerste vier wedstrijden werd gewonnen. “Hier hebben we punten laten liggen waar dat niet nodig was. Dat had te maken met de nieuwe spelersgroep en dat alles nog even moest wennen aan elkaar” blikt de aanvaller terug. Wat volgde was echter een keurige reeks waarin de ploeg al zes duels ongeslagen is. De verschillen zijn echter klein, blijkt wel aan de uitslagen, “Iedereen kan van iedereen winnen. Het zijn allemaal teams die weten wat ze wel en niet kunnen”.

Zoveel mogelijk winnen
Komende zondag wacht er voor Hollandia een thuiswedstrijd tegen DHC, de nummer dertien. “Ook deze wedstrijd gaan we weer voor de drie punten. Als we brengen wat we kunnen dan moeten we ook deze wedstrijd gewoon winnen” vindt Pronk. “We willen gewoon zoveel mogelijk wedstrijden winnen en proberen zo hoog mogelijk te eindigen”.