HOORN - Van 2 t/m 5 mei vindt de 9de editie van de Fiets4Daagse Hoorn plaats. Tijdens dit evenement gaan ruim 1000 fietsliefhebbers genieten van de natuur rondom Hoorn. De voorinschrijving is gesloten, maar voor wie deze gemist heeft is de na-inschrijving een mooie gelegenheid om toch nog deel te nemen aan de routes over 30, 50 en 70 kilometer. Bij startpunt IJsbaan de West-fries in Hoorn kun jij je nog inschrijven voor vier dagen fietsplezier midden in de bloeiende tulpenvelden! Kijk voor meer informatie op www.fiets4daagsehoorn.nl.

Fietsplezier

De routes van de Fiets4Daagse Hoorn gaan als een klaverblad om Hoorn heen, elke dag een andere richting op. Daarnaast kunnen de deelnemers hun rit zo leuk maken als ze zelf willen: onderweg openen verschillende musea en bezienswaardigheden de deuren voor de deelnemers. De rit op dag 3 kan aangevuld worden met een tocht met de museumboot ‘De Friesland’ en aansluitend een tocht met de museumstoomtram van Medemblik naar Hoorn. Jouw fiets wordt dan vervoerd door de organisatie.

Natuur én cultuur

Bij het inschrijfgeld voor de Fiets4Daagse Hoorn zit een bezoek aan vele musea en bezienswaardigheden inbegrepen. Neem een pauze, stap af en geniet van een bezoek aan het Zuiderzeemuseum, het Poldermuseum, het Stoommachinemuseum, het Boerderij- en Rijtuigmuseum en ’t Kerkhuys in Spanbroek waar het orgel wordt bespeeld.