ENKHUIZEN - Bij de start van de competitie in de 2e Klasse A heeft West Frisia ternauwernood een punt behaald. De ploeg van trainer Dennis van der Leek kwam pas in de slotfase naast VIOS-W (1-1).

Promovendus VIOS uit Warmenhuizen kwam in Enkhuizen goed voor de dag en werd in de eerste helft al gevaarlijk via Botman die op de paal kopte. Namens de thuisploeg probeerde Michael Mantel het met een schot van afstand die werd gekeerd door keeper Filee.

Vijf minuten na de rust was keeper Marco Smit wel geklopt door een magnifieke treffer van Bob Tesselaar die vanaf twintig meter uithaalde. West Frisia ging meer risico nemen, maar werd daar bijna voor afgestraft toen Schipper op de lat mikte. Vlak voor tijd kreeg de thuisploeg loon naar werken toen Mantel op de juiste plek stond na een voorzet van Van Ammers.