GROOTEBROEK - LSVV heeft de 3-2 overwinning op concurrent Kolping Boys geen juist vervolg gegeven. Op bezoek bij de Zouaven verloor de ploeg met 2-1.

LSVV begon voortvarend, want binnen tien minuten bolde het net aan de zijde van de Zouaven. Gert-Jan Molenaar was de maker van de 0-1. Volgens doelman Aron van Loon was het een ‘smerige goal’, maar de Langedijkse opponent zal daar weinig problemen mee hebben gehad aangezien het doelpunt telde.

Na de vroege openingstreffer was het voor LSVV voornamelijk verdedigen. Zonder aanvoerder en routinier Rob ter Burg moest het spelers als Kooiman en Dennis van Tricht zien af te stoppen. Gelukkig had het met een speler als Rik Molenaar, de laatste weken prima in vorm, maar ook de ervaren Maik den Iseger prima spelers voor in de achterhoede. Het was voor de Zouaven dan ook moeilijk om er door heen te komen.

Zes minuten voor rust slaagde de ploeg uit Grootebroek hier alsnog in. Dennis van Tricht wist de bal middels een crosspass bij Robbin Kooiman te bezorgen. Kooiman nam deze uitstekend aan en wist met zijn rechterbeen de bal in de kruising te schieten.

In de laatste minuten voor rust probeerde LSVV vanaf de middenlijn te scoren, maar de lob werd uitstekend gekeerd door Zouaven doelman Aron van Loon.

In het tweede bedrijf gaf LSVV wat meer druk op de tegenstander en wist het de Zouaven aardig moeilijk te maken, al leidde dit niet tot een nieuwe voorsprong. Halverwege de tweede helft werd er wel gescoord, en opnieuw was het de thuisploeg die doel trof. Na een mooie onderschepping verloor LSVV de bal uiterst slordig en wist Max Boukens te bereiken. Vanaf buiten de zestien wist Boukens de bal in de linkerhoek te schieten, een fraaie treffer welke de 2-1 voorsprong betekende.

In het vervolg raakte de ploeg van scheidend trainer Pim Kaagman nog het houtwerk, maar werd de voorsprong niet uitgebouwd. LSVV kon ook niet meer scoren waardoor het duel eindigde in een 2-1 overwinning voor de Zouaven.

Concurrentie wint wel
Naast de nederlaag zag LSVV hoe de concurrenten wel wonnen. Zowel de ploegen onder zich, Alkmaarsche Boys, Zaanlandia en Kolping Boys, als de ploegen boven zich, Zilvermeeuwen en West Frisia, wisten een overwinning te boeken. Hierdoor zijn de kansen op de nacompetitie geslonken, maar de achterstand van vier punten is nog te overbruggen.

De voorsprong op de nummer vijf is drie punten en dus zal LSVV zondag moeten winnen om niet verder achterop te raken.

Komend weekend neemt LSVV het in eigen huis op tegen middenmotor Alkmaarsche Boys. Een mooie kans om de nederlaag van afgelopen zondag weg te spoelen.