LANGEDIJK – Op eigen veld heeft LSVV niet kunnen winnen van West Frisia. De Langedijkers, die op eigen veld nog ongeslagen waren, verloren met 1-2 van West Frisia. Daarmee gaat de ploeg als nummer zes de winterstop in. Toine Merk blikt terug op deze wedstrijd, en op de eerste seizoenshelft.

“De teleurstelling heerst toch wel” aldus Toine Merk die het doelpunt namens LSVV wist te maken.

In de eerste helft wist Sonny Pronk na twintig minuten de score te openen voor de bezoekers uit Enkhuizen. Met een volley scoorde de aanvaller waarmee West Frisia de gewenste openingsgoal wist te maken. Die stand stond er ook in de rust op het scorebord. In de eerste helft was West Frisia iets sterker dan LSVV.

De speler die na één jaar Odin’59 weer terug is op sportpark Voorwaarts had het idee dat er op basis van de tweede helft meer had ingezeten. “In de tweede helft waren we beter. Jammer dat we de mogelijkheden dan niet kunnen omzetten in doelpunten. Een gelijkspel had verdiend geweest” aldus Merk die trots was op de inzet van de thuisploeg in de tweede helft.

Na een kwartier in de tweede helft kwam West Frisia op 0-2. Bart van Rhijn kopte uit een corner raak en verdubbelde op die manier de voorsprong voor de ploeg van coach Henk Spaan. Binnen vijf minuten wist Toine Merk met een knappe goal terug te brengen in de wedstrijd. Vanaf ongeveer dertig meter schoot de aanvaller in de korte hoek via de binnenkant van de paal raak. Helaas voor LSVV bleef het bij die stand en verloor het dus van West Frisia.

Terugkijkend op de eerste seizoenshelft kan Merk niet tevreden zijn. “Wij hadden minimaal twee gelijke spelen winnend moeten afsluiten, en dat scheelt vier punten” aldus Merk die vervolgt: “Wij hebben te veel kwaliteit voor de plek waar we nu staan. Met deze ploeg moeten wij minimaal derde staan. De blessures die we hebben gehad spelen hier waarschijnlijk wel een rol in, wellicht hadden we zonder de blessures hoger kunnen staan” zoekt Toine Merk naar een verklaring.

Daarnaast lijkt het erop dat LSVV te weinig scoort. Kijkend naar de aanvallers, met sterke spelers als Daan Brinkkemper, Danny Konijn en Toine Merk, maar ook een talent als Danny Havermans is het rendement misschien te laag. Feit blijft dat de ploeg zesde staat. In de tweede seizoenshelft zal de ploeg aan de bak moeten om een mooie eindklassering neer te zetten.

Volgende week speelt LSVV in de tussenronde van de KNVB Beker op bezoek bij AGB. Daarna mag de ploeg zich opmaken voor de winterstop en dus even rust.