HOOGKARSPEL - De derby tussen Spirit'30 en West Frisia heeft zaterdagavond geen winnaar opgeleverd. Toch zal Damian Langereis zich na afloop een winnaar gevoeld hebben nadat de invaller met twee rake treffers West Frisia alsnog een punt bezorgde.

Langereis kwam pas tien minuten voor tijd het veld in en op dat moment leek er weinig eer te behalen Kort na zijn komst wist Luc Waardenburg de thuisploeg immers op 3-1 te zetten. Met doelpunten in de 86e en 89e minuut wist de invaller toch een punt te redden voor de ploeg uit Enkhuizen.

Waardenburg had in de eerste helft zijn ploeg ook al op gelijke hoogte gebracht nadat Bryan Dammers na een kwartier de score had geopend. Kort voor de rust bracht Roel Botman de thuisploeg op voorsprong. Spirit '30 had in de tweede helft best lastig, maar de counter waaruit Waardeburg scoorde leek de beslissing. Men had echter buiten Langereis gerekend die zowel met zijn voet als met hoofd scoorde met een 3-3 eindstand tot gevolg.