MEDEMBLIK - Afgelopen week is bij watersportvereniging Bestevaer het zeilseizoen van start gegaan. De eerste kinderen stapten weer in een bootje om zelf te leren zeilen. Op woensdagavond gingen als eerst de gevorderden van start en op vrijdagavond de beginners. Kinderen in de leeftijd van 8 tot 14 jaar leren allemaal hoe ze zelfstandig een boot (optimist) kunnen besturen en zich (onder begeleiding) te kunnen redden op het IJsselmeer.

Naast de avondlessen staan in de zomervakantie ook de zomerzeilweken op het programma. In een week tijd leer je zo zelfstandig te kunnen zeilen. Als het lekker weer is gaan we ook regelmatig zwemmen, spelletjes spelen en leer je hoe je zelf de boot kan laten omslaan en weer overeind kan zetten.

Lijkt het je ook leuk om te leren zeilen? Er zijn nog een aantal plekken vrij in de zomerzeilweken, maar wacht niet te lang want de plekken zitten snel vol!

Wil je weten hoe de week eruitziet? Bekijk ons filmpje op: https://www.wsvbestevaer.nl/optimist/zomerzeilen/ of neem contact op via info@wsvbestevaer.nl