ENKHUIZEN -Het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond (KNKV) heeft het project ‘Back To School’ in het leven geroepen. (Oud) korfbalinternationals gaan een dagje terug naar hun oude basisschool, om elke klas een korfbalclinic te geven! Op woensdag 24 juni organiseert korfbalvereniging DTS in samenwerking met de KNKV en international Marjolein Schenk een speciale training voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud.


International in Enkhuizen
Marjolijn Schenk is één van de internationals die betrokken is bij het project Back To School. Marjolijn is oud-leerling van basisschool de Tweemaster, 1 van de 12 scholen die door het KNVKV is uitgenodigd om deel te nemen aan de clinic. Back To School bestaat uit twee clinicdagen. De eerste dag was op 16 juni. Door verhindering van Marjolijn werd deze clinic gegeven door Barry Schep. Hij was tien jaar lang lid van het Nederlands team en heeft veel grote prijzen gewonnen. Waaronder twee keer Europees kampioen en één keer Wereld kampioen.

Tijdens de clinic is er op verschillende manieren geoefend met scoren, zijn er trucjes aan bod gekomen en is er natuurlijk afgesloten met een echt partijtje! Alle kinderen gingen met een bezweet hoofd, rode wangen en een grote glimlach op het gezicht terug naar school.

Wil jij ook graag een keer een training van een echt professional? Kom dan 24 juni van 17.00 – 18.00 uur lekker meedoen op sportpark Immerhorn. Vergeet natuurlijk niet om ook je vriendjes en vriendinnetjes mee te nemen! Op de website van korfbalvereniging DTS vind je meer informatie.