ENKHUIZEN - Gedurende de hele maand januari kun je gratis kennismakingslessen Chinees worstelen volgen bij de Shuai Jiao school uit Enkhuizen. De term “Shuai Jiao” betekent “worstelen” waarbij de oorsprong van deze sport ligt in China. China kende door zijn connectie met Mongolië eens een tijd van veel verschillende worstelstijlen. Shuai Jiao is nu een paraplu van al deze kennis geworden.

De worstelsport maakt een opmars in Nederland en Europa en is toegankelijk voor iemand met ervaring of, die een brede ervaring wilt opbouwen met krijgskunsten, als voor iemand die op een gezonde manier aan lichaamsbeweging wenst te doen. Voor jouw als leerling verbeter je de fysieke conditie, mentale weerbaarheid en leer je praktische zelfverdediging.

Veel aandacht in de training gaat naar lichaamscoördinatie met een focus op de versterking van de structuur en balans van het lichaam met bijhorende oefeningen. Je traint gedeeltes individueel als met een partner. Bovendien zorgen we voor een dynamisch gedeelte dat goed zal zijn voor je conditie en die je tal van technieken zal bijbrengen met focus op worpen, slagen en trappen. Er word getraind met en zonder vest.

Gedurende het sportseizoen bieden we ook mogelijkheden voor het volgen van stages en trainingsweekenden, veelal in samenwerking met Shuai Jiao scholen uit Belgie en Frankrijk.

Voor het volgen van een kennismakingsles(sen) heb je niet meer nodig dan een joggingbroek, T-shirt en een setje binnen sportschoenen.

Op de maandagavonden zijn er van 20:15u tot 21:30u trainingen in Gymzaal de Bonte Veer. De eerste training van 2024 staat gepland op 8 januari. Je kunt je aanmelden bij Richard van Ark op 06-45774097 of online: www.shuaijiaonederland.nl

Wij hanteren voor de lessen momenteel een leeftijdgrens vanaf 16 jaar.