HOORN - Jan Jaap Schaper is er doodziek van. De prestaties van zijn ploeg Always Forward vallen tegen waarmee het een verloren seizoen dreigt te worden voor de Hoornaren.

In gesprek met de spits wordt al snel duidelijk dat het niet het seizoen is wat Schaper en Always Forward had gehoopt; “Het dreigt weer een verloren seizoen te worden en daar ben ik doodziek van. Voorafgaand aan het seizoen had ik hoge verwachtingen, helaas hebben we deze, vooralsnog, totaal niet waar kunnen maken. Het kampioenschap hebben we al lang en breed uit ons hoofd gezet, hopelijk kunnen we nog een rol van betekenis spelen in de derde periode. Je kunt zelf nog zo in vorm zijn, als je als team niet presteert is dat allemaal niet relevant. Presteren als team dat is het belangrijkste, daar gaat het om. Anders had ik beter op dammen kunnen gaan” aldus de aanvaller die zich goed beseft dat hij niet alleen kan zorgen voor een geweldig seizoen,

Jan Jaap Schaper kan persoonlijk wel terugkijken op een goed seizoen. “Persoonlijk is het tot nu toe inderdaad een aardig seizoen. Sinds dit seizoen sta ik weer in de spits, na een aantal seizoenen als verdedigend middenvelder te hebben gespeeld. Ik probeer zo belangrijk mogelijk te zijn voor het team en nadrukkelijk aanwezig te zijn. Niet alleen door het maken van doelpunten maar ook door te fungeren als aanspeelpunt voorin. Daarnaast probeer ik als aanvoerder binnen de lijnen een leidersrol te vervullen en een verlengstuk te zijn van de trainer” aldus de spits die het belangrijk vindt om te spelen in het teambelang.

Dat Schaper een teamspeler is wordt ook duidelijk als hij reageert op het feit dat hij veel scoort. “

Dit vind ik niet zo relevant. Als ik vanaf nu niet meer scoor maar we wel de derde periode pakken, dan teken ik daar direct voor. Uiteraard kan ik het team met mijn doelpunten wel helpen, dus probeer ik er zoveel mogelijk te maken. Laten we eerst eens de twintig goals aantikken, dan zien we daarna wel weer verder”.

Schaper had meer verwacht van dit seizoen. Niet verrassend gezien het feit dat Always Forward een grote club is en in het verleden hoger heeft gespeeld. “Ik heb absoluut de ambitie om hoger te spelen, maar mijn droom is om dit met Forward te bereiken. Ik vind het de mooiste vereniging van de regio. Ik voel me er gewaardeerd en ben er ontzettend op mijn plek. Alle randzaken zijn tot in de puntjes geregeld door geweldige vrijwilligers die zich iedere dag weer inzetten voor de club. Het enige dat nog ontbreekt is een eerste elftal dat op niveau speelt” aldus Schaper.

De aanvaller vervolgt; “Toen Anand Jagdewsing trainer was, waren we dichtbij de tweede klasse. Nu spelen we alweer een aantal jaar in de vierde klasse en dat is ontzettend frustrerend. Ik ben panklaar met dit niveau en moet toegeven dat mijn geduld op is. Het spookt wel eens door mijn hoofd om ergens anders hoger te gaan voetballen, maar als ik dan weer op de club ben realiseer ik me wat ik dan laat vallen en dat het gras ergens anders echt niet groener is” waarmee Schaper duidelijk is over waar zijn hart ligt. Komend weekend wacht Sporting Andijk, de nummer tien van de vierde klasse B.“

Deze wedstrijd moet gewoon drie punten opleveren, simpel. We hebben meer kwaliteit dan Andijk en uit wonnen we vrij gemakkelijk. Het gaat er echter ook om wie er het meeste aan doet om te winnen, daar ontbreekt het bij ons vaak genoeg aan. Andijk is geen slechte ploeg en stroopt zeker tegen Always Forward de mouwen nog een keer extra op. We hebben deze pot dus niet zomaar gewonnen”.