HEERHUGOWAARD - Na acht opeenvolgende nederlagen heeft Hugo Boys eindelijk weer eens een overwinning geboekt. Dankzij de treffer van Jesper Hoogland won Hugo Boys met 1-0 van Spirit’30.

Tegen Spirit’30 werd er dus na lange tijd weer eens gewonnen. Want de afgelopen acht duels werden allen verloren, maar al twaalf duels was de Heerhugowaardse ploeg zonder overwinning. De degradatie lijkt niet meer te kunnen worden afgewend, al zal er na de overwinning op Spirit’30 wellicht toch weer een sprankeltje hoop zijn.

Degraderen is niet iets wat sporters ambiëren, maar het feit dat de ploeg weer in de directe omgeving gaat voetballen en verschillende derby’s kan afwerken is iets waar verschillende mensen van Hugo Boys vrede mee zullen hebben.

Desondanks zal de vreugde bij Hugo Boys afgelopen zondag groot zijn geweest. In de eerste helft moest de thuisploeg nog een bal van de lijn halen, maar zelf kreeg het ook de nodige kansen. Een kwartier voor tijd resulteerde dit in de 1-0 voorsprong. Jesper Hoogland was de gevierde man in Heerhugowaard – de Noord.

Achterstand blijft groot
Door de overwinning is de achterstand op Sint George geslonken tot acht punten. Nog altijd een grote achterstand. Vooral omdat het voor Hugo Boys een flinke klus wordt om nog acht punten te verzamelen.

De belangrijkste wedstrijd zal op 23 april zijn. Dan ontvangt Hugo Boys op eigen veld concurrent Sint George. Als Hugo Boys die wedstrijd verliest, dan is de degradatie waarschijnlijk een feit.