HOORN – Afgelopen dinsdagavond heeft Hollandia de volgende ronde van het KNVB districtsbekertoernooi weten te bereiken. Waar het in de vorige ronde met 0-9 eenvoudig won bij Strandvogels, had de Hoornse formatie ditmaal meer moeite om de overwinning te behalen. Tegen tweedeklasser KDO ging veel mis. Het eindresultaat zorgde echter voor een positief slot, 5-3.

Zoals vaak bij wedstrijden van het zondagteam van Hollandia was de publieke belangstelling gering. Dat de ploeg uit de Kwakel werd gesteund door de nodige aanhang, zorgde voor een sfeervol begin. Met vuurwerk betraden de spelers het veld voor het duel in de tweede ronde van het bekertoernooi. Een duel dat bevestigde dat in de beker andere wetten gelden. Waar de thuisploeg slordig begon, lieten de bezoekers zien dat zij zich niet zomaar naar de slachtbank lieten leiden. “We begonnen eigenlijk net niet scherp waardoor we het onszelf lastig maakte” erkende Jorg Ooievaar. “Veel slordigheden in het spel, veel passes die niet aankwamen, dus niet het Hollandia zoals wij kunnen spelen”. In de vorige ronde toonde de hoofdklasser dat gemakzucht niet aan de orde is. “Het lukte gewoon niet. Misschien een offday in begin waardoor je het niet kan brengen. Maar ik denk dat we ons herpakt hebben en we hebben gewonnen. Daar gaat het om” vervolgt Ooievaar.

Na een half uur wist Hollandia de ban te breken. Milan Vissie wist doodeenvoudig door de verdediging van KDO te slalommen om vervolgens raak te schieten. “Dat is fijn als je niet in de wedstrijd zit. Dan hoop je op een ommekeer en dat het makkelijker gaat lopen” aldus Ooievaar, die zijn hoop niet uit zag komen, aangezien de bezoekers enkele minuten later eveneens eenvoudig tot scoren kwam.

Na rust vielen de doelpunten als rijpe appelen. In het laatste half uur wisten Pronk (Intikker), de Mees(Fraai schot), Spil(Intikker) en Ooievaar(Afstandsschot) de score verder op te voeren, maar doordat de bezoekers tussendoor tweemaal scoorden bleef het duel spannend, mede door slordigheden aan Hoornse zijde. “We speelden niet goed. Veel verkeerde keuzes en slordigheden. Dan weet je dat je het in dit soort wedstrijden lastig kan worden omdat zo’n team in de wedstrijd kan groeien” blikte coach Charles van Altena na afloop terug. De uiteindelijke overwinning was er een welke Hollandia zichzelf toe verplichte. “Aan onze stand verplicht om te winnen. Het was niet goed vanavond. Door verkeerde keuzes groeit er onzekerheid binnen de ploeg. Zij hebben niks te verliezen, wij alles”.

De overwinning kwam mede tot stand door Jorg Ooievaar, ditmaal geposteerd als linksbuiten. Het talent, dat de afgelopen jaren in de jeugd van AFC AJAX speelde, gaf hiermee vervolg aan zijn ijzersterke optreden van afgelopen zondag tegen DHC. Met de 5-3 wist hij in het bekertreffen een doelpunt te maken, al leverde het geen honderd procent tevredenheid op. “Ik blijf wel kritisch. Ik vind dat het goed gaat, maar er zijn een hoop dingen die beter kunnen. Ik hoop dat het niet bij mij blijft, en dat iedereen meetrekt en dat we samen een teamprestatie kunnen neerzetten in de competitie en in de beker. Dat hoop ik. Eerst winnen en als team spelen in Sneek”.

Hollandia: Peper. De Jong (Buurman/64), Bartele, de Wit, Kuin. Deen (Spil/58), Groot (Mak/82), Vissie. De Mees, Pronk, Ooievaar.