PURMEREND – In de vierde klasse A van het zaterdagvoetbal staat er voor het Hoornse Hollandia wederom een onvervalste kraker op het programma. Waar de formatie van Siem Klerk vorig weekend aantrad tegen Flamingo’s 64, mogen de Hoornaren ditmaal op bezoek bij koploper Purmersteijn.

Hollandia bezet na zeven wedstrijden de vijfde plaats. De subtopper vergaarde tot dusver dertien punten. Afgelopen weekend leek daar een punt bij te komen, maar tegen Flamingo’s 64 kreeg het in extremis de 2-3 om de oren. Ondanks dat het geen punten kreeg, deed het niet onder voor de Alkmaarse opponent. “Mits wij compleet zijn maken wij het elke ploeg lastig, maar vooral onszelf door de kansen niet te benutten” vertelt Siem Klerk, coach bij de Hoornse vierdeklasser.

Aanstaande zaterdag wacht er opnieuw een lastig duel. Ditmaal neemt de ploeg het op tegen Purmersteijn, de koploper die nog geen punt verspeelde. De Purmerenders wisten in acht duels maar liefst 45 keer tot scoren te komen, terwijl de teller van Hollandia op veertien doelpunten staat. De titelstrijd lijkt een vrij ongelijke dit seizoen. “Purmersteijn is dé favoriet” benadrukt Klerk. Toch ziet de oefenmeester kansen voor zijn ploeg. “Als wij de linies kort houden en kunnen counteren hebben we kans. Verder zullen we gedwongen worden tot verdedigen”