PURMEREND Op bezoek bij dé favoriet van de zaterdag vierde klasse A, Purmersteijn, heeft Hollandia een pijnlijke nederlaag moeten slikken. Na een 4-0 ruststand droop Hollandia met maar liefst 12-0 af.

Afgelopen week gaf coach Siem Klerk al aan dat Purmersteijn dé favoriet is in deze klasse. Het werd afgelopen zaterdag pijnlijk duidelijk. “We konden in de eerste helft enige weerstand bieden. het stond bij de rust ook 'maar' 4-0” blikt Roan Smit terug. “In de tweede helft waren we inderdaad vrij kansloos”.

Tegen de koploper moest Hollandia het doen zonder enkele vaste krachten. “Ik denk niet dat Purmersteijn dusdanig sterk was vandaag, We hadden een aantal belangrijke spelers die niet konden meedoen door werk en blessureleed. Wanneer we compleet zijn kunnen we het elke tegenstander in de competitie lastig maken” vindt Smit, die deze wedstrijd snel uit het geheugen wil wissen. “Iedereen zal zijn leermomenten hebben gehad in de wedstrijd maar we proberen de wedstrijd snel te vergeten en er niet te lang bij stil te staan”.

Toch zal het de komende weken anders moeten, “De volgende weken zie ik positief tegemoet. We hebben vorige week tegen flamingo's gezien dat we het hun erg lastig maakte en in deze wedstrijd zijn er ondanks de grote nederlaag ook dingen redelijk goed gegaan denk ik”.