HOORN - Op zaterdag 9 april vindt er een indoor spinning event plaats in Rotterdam. Het doel van dit evenement is om het Leontien Huis onder de aandacht te brengen. In gesprek met Melissa Heisterkamp wordt duidelijk dat het een mooie dag zal worden, maar ook het tot stand komen van dit evenement verdiend de aandacht.

De 24 jarige Melissa Heisterkamp is geboren en getogen in Hoorn. "Ik ben sportief en gedreven. Daarnaast zet ik mij graag in voor het goede doel" vertelt Heisterkamp over zichzelf. De Hoornse inwoonster is al een tijdje bezig met een programma op RTL 5, genaamd Miss and Mr. Sport and fashion. "Het programma richt zich op sport en fashion. Het is een zoektocht naar een sportief iemand die ook in de fashion zijn of haar mannetje staat” waarmee Heisterkamp het concept van het programma uitlegt.

Druk programma
Om deel te nemen aan dit programma en ook daadwerkelijk kans te maken op de winst is veel voorbereiding nodig, zo heeft Melissa Heisterkamp ook ervaren; “Ik train zelf 10x per week. Zowel voor als na mijn werk sport ik, en dan heb ik twee rustdagen” vertelt de vrouw die ook nog een eigen bedrijf runt. Een druk programma dus voor de Hoornaar die het ook heerlijk vindt om te sporten, al is dat normaliter wel minder vaak als ze nu doet; “Je moet een stapje verder te gaan om de titel te pakken. Daarnaast eet ik aangepast” legt Heisterkamp haar weekschema uit, iets wat het nodige effect heeft; “Sinds ik mijn voeding heb veranderd merk ik zoveel verschil. “Voor mij is het heel belangrijk om fit te blijven omdat ik me daardoor ook veel beter voel. Mijn focus wordt ook scherper” somt Heisterkamp de voordelen op. “Naast leuk uitzien komt er meer bij kijken. Mentaal brengt het ook veel positieve voordelen met zich mee.

Inzetten voor goede doel
Heisterkamp is samen met de overige 23 deelnemers aan het RTL 5 programma op het idee gekomen om zich gezamenlijk in te zetten voor het goede doel; “Vanuit het programma wilden we een goed doel steunen, en zo kwamen we met Leontien in contact. “Veel meiden willen model worden, het is ook een gaaf beroep, maar meiden gaan vaak op verkeerde manier eten” legt Heisterkamp uit. Ze heeft hier ook een voorbeeld van; “Meiden gaan op een verkeerde manier calorieën tellen. Het is belangrijk om met die meiden in gesprek te gaan om dat doel te steunen”. Het Leontien huis verdient meer aandacht volgens Heisterkamp. “Het is namelijk een veelvoorkomend probleem”. Samen met de overige deelnemers wil Heisterkamp zich hier dus voor inzetten tijdens het indoor spinning event in Rotterdam.

Fysiek inzetten
Zondag 9 april vindt het indoor spinning event plaats. In Rotterdam verwacht Heisterkamp een mooie dag; “Allereerst belooft het een hele gezellige dag te worden. We willen zoveel mogelijk mensen meekrijgen om zich fysiek in te zetten voor het Leontien huis” is de jonge Hoornse enthousiast.

De taak van de deelnemers is voornamelijk om zoveel mensen te trekken om mee te fietsen op dit evenement. “Hoe meer zielen, hoe meer vreugde” vertelt Heisterkamp.

Ook Melissa zit op 9 april op de fiets. “Al moet ik twee uur achter elkaar fietsen, ik ga het doen” vertelt een lachende Heisterkamp. “Ik hoop dat er zoveel mogelijk mensen met ons meefietsen. Hoe leuker het wordt hoe beter het ook vol te houden is” besluit de zeer enthousiaste Melissa Heisterkamp.

Mensen die onder het toeziend oog van onder meer RTL 5 samen met Melissa Heisterkamp willen fietsen kunnen dit op zaterdag 9 april doen tussen 12.00 en 14.00 uur in Rotterdam. Meefietsen is geen vereiste om het goede doel, het Leontien huis te sponsoren. Kijk voor meer informatie op www.missandmrsportandfashion.com.