ROTTERDAM – In een volgepakt Ahoy heeft Eyevan Danenberg het contender tournament weten te winnen. De Hoornse kickbokser zet hiermee een grote stap richting zijn grote doel, kampioen worden van Glory.

Tijdens Glory 51 waren velen ogen gericht op Badr Hari die zijn duel met Hesdy Gerges wist te winnen. Toch waren er meerdere gevechten. Zo ook die van Eyevan Danenberg die in de halve finale moest zien af te rekenen met de Fransman Jimmy Vienot. Dat gebeurde waardoor de Horinees in de finale mocht aantreden tegen de Thaise Thongchai. Ook deze werd winnend afgesloten. ,,Het waren niet mijn mooiste gevechten. Maar uiteindelijk heb ik gewonnen. Dat is het belangrijkste dus daar ben ik wel blij mee” zei Danenberg.

De Hoornse kickbokser trainde ongeveer negen weken richting het kickboksgala. De trainingsintensiteit was hoog zodat hij twee partijen op één avond aan zou kunnen. Dat lukte ook. De vermoeidheid viel mee bij Danenberg. ,,Het viel op zich wel mee. Uit de eerste partij had ik niet echt veel schade, daar was ik prima uit gekomen. Ik voelde me goed. Daar was ik wel tevreden over”.

Een volgepakt Ahoy maakt indruk. Toch kon Danenberg er goed mee om gaan. ,,Wanneer je daar staat heeft het eigenlijk geen invloed meer. Je ziet wel dat het groot is, maar als je in de ring staat ben je gewoon gefocust op wat je moet doen” vertelt de Hoornse kickbokser.

Laten bezinken
Zoals zijn bijnaam doet vermoeden blijft Danenberg erg rustig wanneer hij vertelt over de knappe prestatie. ,,Natuurlijk ben ik er heel blij mee, maar ik moet het ook nog even laten bezinken. Ik besef het nog niet echt. Ik Besef wel dat het top is wat ik gepresteerd heb, maar ik moet het nog even op een rijtje zetten” zegt de man die de top vijf van de ranking is binnengedrongen.

Ondanks dat hij tweemaal won voelde Danenberg een dag na Glory 51 pijntjes. ,,Nu voel ik het zeker. Gister ging het goed, maar toen ik in de auto ging richting huis en later uitstapte voelde ik pijn in mijn benen. Vlak na de wedstrijd is het lichaam nog warm en wanneer je een tijdje klaar bent ga je afkoelen en dan voel je de pijntjes”.

De komende periode krijgt Danenberg de tijd om te beseffen dat zijn overwinningen een zeer knappe prestatie zijn. ,,Ik heb voorlopig niets staan. Ik ga eerst even goed herstellen en goed bijkomen van alles. Herstellen van alles, dat is wel nodig. Binnenkort ga ik weer lekker trainen. Zodra Glory mij weer op roept zal ik er weer staan”.