HOORN – Komende zaterdag zullen veel ogen zijn gericht op Badr Hari. Tijdens glory 51 vecht hij tegen Hesdy Gerges. Het is echter niet het enige affiche tijdens het kickboksgala in Ahoy. De Hoornse Eyevan Danenberg zal immers ook in actie komen. ,,Ik ben er klaar voor”.

Terwijl hij zich klaarmaakt voor de training kijkt Eyevan Danenberg terug op de voorbereiding. ,,Die is best soepel verlopen. Ik heb niks geks gehad. We hebben acht à negen weken hard getraind. Dus ik ben gewoon super fit” vertelt de kickbokser. ,,Nu gewoon lekker scherp blijven in de laatste week. Ik moet goed letten op mijn voeding en gewicht. Dan ben ik klaar voor zaterdag”.

Druk
In aanloop naar Glory 51 legde Danenberg zich al een behoorlijke druk op door te stellen dat hij het toernooi moest winnen. Voor extra spanning zal het echter niet zorgen bij ‘Mister Cool’. ,,Er komen veel mensen kijken. Dus er staat sowieso veel druk op” aldus Danenberg. ,,Ik wilde graag een toernooi vechten en nu kan ik het doen. Het moet daar dus wel echt gaan gebeuren”. Van extra druk is dus zeker geen sprake. ,,Ik heb er gewoon super veel zin in en ik ben er klaar voor” vervolgt de man die zich opmaakt voor zijn vijfde partij voor Glory. ,,En dus hopelijk mijn zesde” voegt hij daar aan toe.

Scherp blijven
Na weken van keihard trainen beleeft Danenberg een rustige laatste week. ,,Die tel je niet mee. Ik moet gewoon scherp blijven. De komende dagen gaan we een beetje padsen, op stootkussens werken, scherp blijven en dingen doornemen” somt de kickbokser. ,,Normaal heb je heftige trainingen. Nu is het redelijk relaxt. We trainen in de laatste week één keer per dag in plaats van tien keer per week. Een groot verschil” lacht ‘Mister Cool’.

Momenteel staat Danenberg negende. Mocht hij het toernooi op zijn naam schrijven, dan lonkt een top vijf plaats. De voorbereiding van groot belang, zeker nu er in het gunstigste geval twee wedstrijden op één avond moeten worden gevochten. ,,We hebben de intensiteit heel hoog gegooid. We hebben het nog zwaarder gemaakt, want je moet twee keer op een avond veel energie geven” vertelt Danenberg. ,,We hebben zo hard getraind waardoor die tweede partij geen probleem gaat zijn”.