ENKHUIZEN - SV Enkhuizen heeft goede zaken gedaan in de onderste regionen van de 2e Klasse A. De ploeg van trainer Gregory van Sauers won met het kleinst mogelijke verschil van hekkensluiter SVW '27.

Door de overwinning maken de Enkhuizers een sprong naar de middenmoot na een toch moeizame wedstrijd. SVW '27 kreeg zeker in de eerste helft een paar goede kansen, maar de ploeg die pas vijf keer scoorde dit seizoen had nu ook het vizier niet op scherp staan.

De thuisploeg kwam vijf minuten na de rust op voorsprong door een kopbal van Michael Mantel na een voorzet van Bart Groot. Nadien hield SV Enkhuizen toch wel gemakkelijk stand al probeerden de gasten het nog wel. Doelman Marco Smit was echter niet van plan zich deze middag te laten passeren: 1-0.