VOLENDAM - Ajax heeft na drie nederlagen en een gelijkspel weer eens een wedstrijd gewonnen. Met hangen en wurgen rekende de ploeg van Alfred Schreuder af met een moedig spelend FC Volendam: 2-4.

Ajax begon met dezelfde elf als bij het echec tegen Napoli van afgelopen dinsdag, ontsnapte toen Mühren vlak voor keeper Pasveer slap inschoot. Ajax had het lastig, maar Tadic scoorde vanaf de stip na een handsbal. Oristanio strandde koppend en met een omhaal op Pasveer, waarna Bassey aan de andere kant een voorzet van Berghuis afrondde.

Berghuis, die op de paal mikte, en Bassey verzuimden na rust te scoren maar dat deed de koud ingevallen Brobbey wel succes. Na een fout van Pasveer en de 1-3 van Zeefuik werd het nog onnodig penibel voor Ajax. Zeker toen Eiting de aansluitingstreffer maakte. De gelijkmaker van invaller Veerman ging wegens buitenspel niet door, waarna Klaassen in blessuretijd nog scoorde.