ENKHUIZEN - In januari staan er diverse creatieve en muzikale activiteiten op de agenda van het binnenmuseum. Wil jij leren hoe je een gat in jouw kleding repareert óf jouw eigen initialen borduurt? Bezoek dan iedere zaterdag het Handwerkstation in het atrium. Of kom op zondag langs voor een intiem miniconcert.

Bezoek www.zuiderzeemuseum.nl voor een totaaloverzicht van alle activiteiten.

Handwerkstation
Kom op zaterdag, tot en met 8 februari 2020, tussen 11.00 en 16.00 uur naar het Handwerkstation! Hier leer je alle geheimen van het breien met kralen, creatief borduren en het repareren – stoppen, krammen, mazen – van gaten of scheuren. De kledingstukken in de tentoonstelling Kleren maken de vrouw vormden een inspiratiebron voor onderzoeker en documentairemaker in de mode Theodorus Johannes. Theodorus Johannes is op 25 januari aanwezig om je extra te inspireren! Je vindt het Handwerkstation in het atrium van het binnenmuseum. Vooraf aanmelden is niet nodig en deelname is gratis voor museumbezoekers.

Miniconcerten
Ook deze winter vindt er een serie miniconcerten in het atrium plaats. Een uiteenlopend aanbod van onder andere vioolmuziek tot shanties wordt ten gehore gebracht. Op de zondagen 12, 19, en 26 januari treden Annah Posthumius, Paddy’s Passion en John and Jay Vickers op in het atrium.

De miniconcerten zijn vrij toegankelijk voor bezoekers van het Zuiderzeemuseum. Tijdstip: 12.00 – 13.30 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig. Bezoek www.zuiderzeemuseum.nl voor een totaaloverzicht van alle miniconcerten.

In verband met de vernieuwing van de vaste tentoonstelling is het binnenmuseum tot 14 februari 2020 alleen geopend tijdens de weekenden voor de tentoonstelling Kleren maken de vrouw en de aanvullende creatieve en muzikale activiteiten. Tijdens deze periode is het museum te bezoeken tegen een aantrekkelijke entreeprijs van € 5,-inclusief een kopje koffie of thee (tarief voor kinderen t/m 12 jaar is €3,50 per persoon inclusief een beker limonade).

Over het Zuiderzeemuseum
Het Zuiderzeemuseum richt zich op de geschiedenis, de actualiteit en de toekomst van het voormalige Zuiderzeegebied. In het buitenmuseum staan authentieke dorpspanden uit dit gebied. Jong en oud komt hier in aanraking met de Zuiderzeecultuur. Zo kunnen bezoekers een touw slaan, op bezoek bij Urker inwoners of mee-eten met een huishouden van 1920. In het binnenmuseum maken bezoekers kennis met kunst, cultuur en erfgoed van voor en na de afsluiting van de Zuiderzee. Kenmerkend voor het Zuiderzeemuseum is dat het de cultuurhistorische collectie verrassend verbindt met hedendaagse kunst, vormgeving en design.

In 2019 ontving het museum van de ANWB de zilveren award voor het leukste uitje van Noord-Holland. Lonely Planet heeft het Zuiderzeemuseum opgenomen als ‘Top choice’ in haar internationale reisgids Best in travel 2020.