ENKHUIZEN - Eind oktober geeft Lonely Planet jaarlijks de reisgids 'Best in travel' uit. Naast landen als Bhutan, Aruba en Costa Rica staat Nederland op de 7e plek. En ook het Zuiderzeemuseum heeft in deze gids een belangrijke vermelding gekregen. De gids wijst de lezer uitdrukkelijk op drie niet te missen hoogtepunten in Nederland: een to do lijstje in Amsterdam, Het Nationaal Park Hoge Veluwe én het Zuiderzeemuseum als belangrijk om te zien en 'top choice'.


Het museum is erg blij met de vermelding in deze internationale reisgids. Martine de Winter, hoofd Marketing en Communicatie daarover: "Onze honderdduizenden bezoekers zijn altijd erg enthousiast over hun bezoek en geven ons al jaren hoge waarderingen in onderzoeken en op websites zoals Tripadvisor en Google. Daarnaast zetten we het museum met onze marketing zo mooi en interessant mogelijk neer om nog meer mensen te enthousiasmeren een bezoek te brengen aan het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Dat een internationale reisgids zoals de Lonely Planet de kwaliteit en historische waarde van het museum zo waardeert en op deze manier meeneemt in de editie voor 2020 maakt ons nog trotser dan wij al waren."

Over Lonely Planet
Sinds 1973 inspireert Lonely Planet reizigers van over de hele wereld met uitgebreide, betrouwbare en onafhankelijke reisinformatie. In al onze reisgidsen worden de populairste, mooiste en meest zeldzame bezienswaardigheden uitgebreid beschreven en helpen ze de beste keuzes te maken.

Over Best in Travel
Lonely Planet maakt jaarlijks de wereldwijd zeer goed gelezen 'Best in travel' uitgave om toeristen te wijzen op het beste van de beste. Het zijn bestemmingen die de meeste reizigers over het hoofd zien of alom bekende hotspots met nieuwe redenen voor een bezoek. Bij de totstandkoming van de gids met zijn lijstjes vragen ze iedereen, van hun schrijvers en redacteuren tot hun online familie van social media influencers, naar hun aanraders voor 2020. Na felle discussies wordt de lijst door het panel van reisexperts teruggebracht naar slechts 10 landen, 10 regio's, 10 steden en 10 Best Value-bestemmingen. Elke bestemming is gekozen vanwege zijn actualiteit, unieke ervaringen en "wow"-factor. Daarnaast nemen ze duurzaam reizen serieus en helpen ze de reiziger een positieve impact te hebben, waar de reis ook naartoe gaat.


Over het Zuiderzeemuseum
Het Zuiderzeemuseum richt zich op de geschiedenis, de actualiteit en de toekomst van het voormalige Zuiderzeegebied. In het buitenmuseum staan authentieke dorpspanden uit dit gebied. Jong en oud komt hier in aanraking met de Zuiderzeecultuur. In het binnenmuseum maken bezoekers kennis met kunst, cultuur en erfgoed van voor en na de afsluiting van de Zuiderzee. Kenmerkend voor het Zuiderzeemuseum is dat het de cultuurhistorische collectie verrassend verbindt met hedendaagse kunst, vormgeving en design.

In verband met de vernieuwing van het binnenmuseum is een deel tijdelijk gesloten, ook de Schepenhal. Vrijdag 14 februari 2020 opent het vernieuwde binnenmuseum en is de nieuwe vaste tentoonstelling Zee vol verhalen te bewonderen voor publiek.

In 2019 ontving het museum van de ANWB de zilveren award voor het leukste uitje van Noord-Holland.