ENKHUIZEN - Ervaar een onvergetelijk bezoek aan het winterevenement Zuiderzeelicht in het Zuiderzeemuseum door het te combineren met een hotelovernachting, winterse kost of fotoworkshop. Wandel tussen 16 december en 7 januari door de sfeervol verlichte straatjes van het buitenmuseum en laat je meeslepen door het aangrijpende verhaal over een eigenzinnig meisje dat Volendam voorgoed zou veranderen. Er zijn al 7.188 kaarten verkocht in de voorverkoop en de eerste tijdsloten zijn reeds uitverkocht.


Seniorenavond

Deze vijfde editie van Zuiderzeelicht biedt ook een speciale Seniorenavond. Op donderdag 21 december is er tussen 17.00 en 18.30 uur een exclusieve avondopenstelling van Zuiderzeelicht voor mensen van 65 jaar en ouder. Per tijdslot zijn er minder bezoekers aanwezig. Daarnaast geldt er een gereduceerde toegangsprijs. Bovendien ontvangen deze bezoekers een gratis kopje koffie of thee en een versnapering.

Hotelovernachting

Wil je je bezoek aan Zuiderzeelicht combineren met een overnachting in het prachtige Enkhuizen? Boek bij Hotel Snouck van Loosen het combi-arrangement vanaf € 165,- voor twee personen en geniet samen van een bezoek, overnachting én heerlijk ontbijt.

Eten en drinken

In museumrestaurant het Amsterdamse huis kun je vooraf of na afloop van de wandeling genieten van onder meer kabeljauw met Volendammer butter en eek, een dampende kop pompoensoep of overheerlijke hete bliksem. Deze gerechten zijn online met korting bij te boeken. Bekijk hier alvast de menukaart.

Fotografieworkshops

Ontdek op 20 en 21 december tijdens de fotografieworkshop van Fred van Eck hoe je bij avondlicht het maximale uit je smartphonecamera kunt halen. De workshop is geschikt voor iedereen die zijn fotografievaardigheden naar een hoger niveau wil tillen. Leer in het eerste uur hoe je optimaal gebruik kunt maken van de functies en instellingen, zodat je in het volgende uur onder begeleiding de pracht en praal van Zuiderzeelicht op de meest indrukwekkende manier kunt vastleggen.

Tijdstip: 18.30-21.00 uur

Aanmelden: workshop reserveren i.c.m. een entreeticket voor 20 of 21 december via de ticketshop (bij tabblad extra's).

Kosten: € 31,50 (excl. entree Zuiderzeelicht, incl. koffie/thee met wat lekkers)

Aantal: minimaal 10 deelnemers, maximaal 20 deelnemers

Openingstijden en tickets

Zuiderzeelicht is te bezoeken van 16 december 2023 t/m zondag 7 januari 2024 tussen 17.00 en 22.00 uur, met uitzondering van 24, 25 en 31 december en 1 januari. Het evenement is alleen toegankelijk voor bezoekers met een online ticket. Boek nu je favoriete datum en starttijd via
tickets.zuiderzeemuseum.nl/zuiderzeelicht

Praktische informatie

De wandeling duurt ruim een uur. Een gedeelte bestaat uit onverharde paden, dus trek stevige schoenen aan en vergeet niet om je warm aan te kleden. De ingang en parkeerplaats van Zuiderzeelicht bevinden zich aan de Kooizandweg in Enkhuizen. Lees meer over route en parkeren of bekijk de veelgestelde vragen op de website van het museum.

Over het Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum verzamelt en beheert al 75 jaar erfgoed uit het voormalige Zuiderzeegebied. Het vertelt het verhaal van de Zuiderzee en verbindt daarbij het heden met het verleden op een toegankelijke wijze voor een divers publiek. Jong en oud wandelt hier honderd jaar terug in de tijd en komt in aanraking met de Zuiderzeecultuur. In de vaste tentoonstelling Zee vol verhalen duiken bezoekers in de verhalen over het leven aan de voormalige Zuiderzee. Het museum brengt ook de cultuurhistorische collectie op verrassende wijze samen met hedendaagse kunst, vormgeving en design. Kijk op zuiderzeemuseum.nl voor een overzicht van alle tentoonstellingen.

Lonely Planet heeft het Zuiderzeemuseum opgenomen als 'Top choice' in haar internationale reisgids Best in travel 2022. Van Tripadvisor heeft het Zuiderzeemuseum voor 2023 de Travellers' Choice Award mogen ontvangen. Museumkids heeft het Zuiderzeemuseum wederom het predicaat 'Kidsproof' toegekend voor 2024.