ENKHUIZEN - De nieuwe expositie “Geïnspireerd door de Natuur” is een samenstelling van werken van de kunstenaars die verbonden zijn aan het ‘Kunst Atelier’ van de Baanbreker en is vanaf 20 juli te zien in Hertenkamp Enkhuizen.


‘Het idee is ongeveer een jaar geleden ontstaan’, vertelt Wendy Verbeek. ‘Om het thema goed te doorgronden, zijn verschillende invalshoeken gebruikt: een passend gedicht, een bezoek aan de natuurtuin en een bezoek aan de ruimte waar de schilderijen komen te hangen. We hebben een moodboard gemaakt over het thema Natuur en Milieu’. Sommige deelnemers werden direct enthousiast en gingen er mee aan de slag. Anderen hadden al een schilderij, wat mooi bij het thema van de expositie past. Het resultaat is een verzameling werken die zowel heel verschillend qua stijlen maar ook harmonieus en samenhangend qua thema is. Inmiddels hangt de expositie in de educatieve ruimte van het bezoekerscentrum Hertenkamp Enkhuizen. De deelnemers vinden de expositie mooi samengesteld en ze zijn er trots op dat ook hun werk daar hangt!

Op donderdag 20 juli wordt de expositie met het eigen gezelschap geopend. Daarna is de expositie nog tot en met 15 september te bezichtigen van dinsdag t/m zondag 10:00 – 16:30.