HOORN - Vanaf vandaag kunt u nog gemakkelijker uw stamboom uitpluizen. De gegevens over historische personen van het Westfries Archief zijn nu ook doorzoekbaar op www.wiewaswie.nl. WieWasWie is een website vol met digitaal ontsloten historische documenten met persoonsgegevens. Niet alleen van Westfriesland, maar van archiefinstellingen uit heel Nederland. Zo kunt u met één zoekopdracht niet alleen de gegevens van het Westfries Archief doorzoeken, maar ook die van de 24 andere instellingen. In het zoekresultaat staan de belangrijkste gegevens, zoals de naam, plaats en datum. Op de bijbehorende scan zijn nog meer gegevens te zien.


Honderdduizenden inschrijvingen, miljoenen personen
De database van WieWasWie bestaat uit meer dan 215 miljoen personen en wordt geregeld aangevuld met nieuwe gegevens. Momenteel staan op WieWasWie gegevens uit de burgerlijke stand, doopboeken, militaire bronnen, scheepsoldijboeken, familieadvertenties, slavenregisters en nog veel meer. Van het Westfries Archief zijn namen van personen uit de doop-, trouw- en begraafboeken, de bevolkingsregisters, de notariële akten en akten van de burgerlijke stand toegevoegd. In totaal gaat het om meer dan 425.000 inschrijvingen met daarin meer dan twee miljoen personen.

Helpt u mee?
Het Westfries Archief heeft meer dan 2.7 miljoen persoonsnamen op zijn website staan. Alle namen van personen uit de bronnen zijn door vrijwilligers ingevoerd. U kunt op de website van het archief en op WieWasWie deze namen gemakkelijk doorzoeken. Lijkt het u leuk om mee te werken aan het invoeren van gegevens? Stuur dan een mail naar vrijwilligers@westfriesarchief.nl. De ingevoerde gegevens worden, na controle, op de website van het archief en op WieWasWie geplaatst. Zodoende kan een groot publiek gratis haar familiegeschiedenis ontdekken.