ENKHUIZEN – Op dinsdag 1 september overhandigt Welwonen de sleutels van de voormalige Gitaarsalon in de Westerstraat 217 aan Leviaan. Het statige pand krijgt een woon/zorgbestemming.

Het Enkhuizer Aannemersbedrijf (E.A.B.) heeft het pand in opdracht van Welwonen verbouwd en opknapt tot 10 appartementen voor cliënten van Leviaan. Er is ook een gemeenschappelijke ruimte gecreëerd en een kantoorruimte voor de zorgprofessionals. De unieke en karakteristieke elementen van het pand zijn behouden gebleven. Ook de mooie statige uitstraling van de buitengevels is na een grondige opknapbeurt hetzelfde. De verbouwing binnen is grootscheeps aangepakt. De dragende wanden zijn blijven staan en de met marmer beklede entree, hal en trap zijn bewaard gebleven. De appartementen hebben een grootte van 20 tot 40 vierkante meter en eigen sanitair.

Een begeleidingsteam van Leviaan coacht en ondersteunt cliënten die hier komen wonen, ter voorbereiding op zelfstandig wonen. Meer over Leviaan op www.leviaan.nl. Foto’s van de verbouwing van het pand staan op www.welwonen.nu.