ENKHUIZEN - Op woensdag 4 november start de vogelcursus “Trekvogels en wintergasten” in Hertenkamp Enkhuizen. De cursus omvat 4 lesavonden en 4 excursies en is bestemd voor iedereen die meer over vogels wil weten. Leren naar vogels kijken, herkennen, op naam brengen en vogelrijke gebieden bezoeken. Ook zoemen we in op het fenomeen ‘vogeltrek’; waarom en hoe doen de vogels dat? Wat weten we al over deze massale beweging die zich 2x per jaar voltrekt en het uiterste van de vogel vergt, overigens niet zonder gevaar voor zijn leven. We besteden aandacht aan het herkennen van de onze wintergasten eenden ganzen en zwanen. Waar kunnen we deze vogels verwachten en waarom juist daar.

Deze cursus wordt georganiseerd in samenwerking met de KNNV afd. Hoorn. De lessen en excursies worden gegeven door professionele docenten en deskundige vogelaars.
De lessen zijn op de woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur op de locatie van het bezoekerscentrum Hertenkamp Enkhuizen. De excursies zijn gepland op de zaterdag. Het volledige programma is te vinden op www.hertenkampenkhuizen.nl bij de ‘Kalender’. Deelname kost € 80,- We houden ons strak aan de coronamaatregelen en volgen de aangegeven richtlijn. In ieder geval is het aantal deelnemers beperkt, wie het eerst komt wie het eerst maalt. Belangstellenden kunnen zich opgeven en voor meer informatie kun je contact opnemen met Ofra Carmi: Ofra@hertenkampenkhuizen.nl of telefoon 0228 320310.