ENKHUIZEN - Op woensdag 22 maart start een vogelcursus " Voorjaartrek en zomergasten". De cursus duur t/m zaterdag 15 april en omvat 4 theorielessen op woensdagavond en 4 excursies op zaterdagochtend. De cursus is bestemd voor iedereen die meer over (herkennen van) vogels willen weten. In de cursus worden diverse onderwerpen zowel in theorie als in de praktijk behandeld: hoe herken je een vogel?

De topografie van de vogel (bouw, kenmerken, geluid, herkennen) herkennen van zang en roep, wat is een goed vogelboek en welke informatie kun je er in vinden, welke kijker is het meest geschikt? Een belangrijk onderdeel is het 'veldwerk' wat kun je waar verwachten en de veldkenmerken van de vogels. Uiteraard bezoeken we verschillende gebieden (biotopen) waar andere soorten voorkomen.

Deze cursus wordt gegeven in samenwerking met de KNNV afd. Hoorn en door professionele docenten en deskundigen vogelaars op woensdag avond en op de zaterdag zijn de excursies gepland. Kosten € 95,- dit is inclusief de cursusmap. Er is een plaats voor beperkt aantal deelnemers. De avonden worden gegeven in het Hertenkamp Enkhuizen, Wilhelminaplantsoen 2 te Enkhuizen. Heb je belangstelling dan kun je contact opnemen met Ofra Carmi: ofra@hertenkampenkhuizen.nl