BOVENKARSPEL - Zondag 19 augustus kunnen volwassenen en grotere kinderen deelnemen aan een libellen / vlinderexcursie door het Streekbos in Bovenkarspel.

De start is om 14.00 uur bij IVN in het Streekbos Paviljoen, Veilingweg 21a Bovenkarspel. Met een korte inleiding over het gedrag van vlinders en libellen en hun bijzondere gedaanteverwisseling (metamorfose). Bij vlinders worden de eieren afgezet op waardplanten, maar libellen starten hun leven onder water. Tijdens een wandeling ontdekken de deelnemers welke en hoeveel soorten er in het Streekbos voorkomen.

Vlinders behoren tot de kleurrijkste dieren en zijn ‘de grote verleiders’ van de zomer. Door hun tere uiterlijk geliefd en bewonderd. Terwijl de rupsen op weinig waardering kunnen rekenen. Maar zonder rupsen geen vlinders! Libellen hebben prachtige kleuren, leveren verbazingwekkende vliegprestaties en hebben een fascinerende, maar agressieve levenswijze. Deze vlinder- en libellenmiddag is bedoeld om de soorten en hun gedrag te leren (her) kennen. Een vrijwillige donatie is welkom voor deze gratis activiteit.