ENKHUIZEN - Geen oliebollen, wél medailles bij de verlate nieuwjaarsreceptie van KNRM Enkhuizen. Afgelopen zondag vond de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van KNRM Enkhuizen plaats. Een gezellige bijeenkomst voor alle vrijwilligers van het reddingstation én hun gezinnen. Traditiegetrouw is dit ook de gelegenheid waarbij jubilerende bemanningsleden gehuldigd worden met de daarbij behorende onderscheidingen.

Vier medailles

Maar liefst vier vrijwilligers ontvingen deze keer de Vrijwilligersmedaille voor Openbare Orde en Veiligheid voor hun jarenlange inzet als bemanningslid/opstapper van de reddingboot. Jarno Winter voor het feit dat hij al 10 jaar opstapper is bij KNRM Enkhuizen, Bart Metselaar (opstapper) en Johan Greiner (schipper) allebei 20 jaar en Jos Lub (helper aan de wal) kreeg het draagteken en de bijbehorende oorkonde voor 30 jaar KNRM verdiensten. Gezamenlijk hebben ze talloze reddingsoperaties op hun naam staan. De onderscheidingen werden uitgereikt door Peter Lubach, secretaris van de plaatselijke commissie van het Enkhuizer reddingstation.

Afscheid

Een dankwoord en bloemen waren er ook voor de vrijwilligers die afscheid nemen van het hechte team. Tinus van Mulken (aankomend opstapper) verlaat het station in verband met een andere baan, vrijwillige sluismeester Ad van Antwerpen gaat na acht jaar trouwe dienst genieten van zijn pensioen en opstapper Bart Metselaar (55) zwaait af met een eervol functioneel leeftijdsontslag. In de twintig jaar dat Metselaar geheel belangeloos dag en nacht paraat stond voor de reddingstations van Den Helder, Den Oever en Enkhuizen, was hij betrokken bij 290 acties waarbij in totaal 697 geredde personen (en 17 dieren) in veiligheid werden gebracht. Een indrukwekkende staat van dienst waar hij vorig jaar al een Koninklijke onderscheiding voor mocht ontvangen.

Ook opstapper worden?

Als je nu denkt: dat wil ik ook!? KNRM Enkhuizen zoekt nog vrijwilligers! Kijk voor meer informatie op www.knrm.nl/reddingstations/enkhuizen of stuur een mailtje naar secretaris@enkhuizen.knrm.nl. Je kunt natuurlijk ook altijd een keer vrijblijvend langskomen op de vaste oefenavond, iedere woensdagavond vanaf 19.30 uur in het boothuis: Compagnieshaven 3a in Enkhuizen.

Reddingbootdag

En niet te vergeten… zaterdag 30 april 2022 Reddingbootdag! Dé dag om actief kennis te maken met het reddingswerk op het water, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM