ENKHUIZEN - Het was zaterdag groot feest in Enkhuizen! Met Heksendag, Koopkorenfestival én de presentatie van het nieuwe Enkhuizen Boeit magazine.

Uitreiking eerste exemplaar
Speciaal voor deze gelegenheid stond er een prachtig VW-busje van Kombi Kings op het plein voor de VVV en had DJ SIGI zijn draaitafel in de VVV-winkel geïnstalleerd. Om 11 uur brak de zon door en nam Peter Timmermans, directeur Stichting Marketing Enkhuizen (SME), de microfoon om de makers en adverteerders te bedanken. De ‘cover-girls’ van de eerder dit jaar uitgegeven kinderspeurtocht hadden de eer om het nieuwe magazine te onthullen. Daarna nam een trotse Jan Franx het woord. Met Toerisme, Recreatie & Havens in zijn portefeuille is de wethouder nauw betrokken bij de promotie van Enkhuizen.

Trots
Zeventien jaar geleden stond hij aan de wieg van het magazine Enkhuizen Boeit. Nu de nieuwste editie in ontvangst mogen nemen is een bijzonder moment. “Ik heb er bewondering voor hoe SME onze stad op de kaart zet, dit magazine is daar een mooi voorbeeld van. Het magazine hoort dan ook minstens overal in Westfriesland verkrijgbaar te zijn. We mogen best wat meer onze trots laten zien!” Resoluut knipte hij het eerste pakket open overhandigde spontaan aan alle aanwezigen een exemplaar van het nieuwe magazine. De koffie met taart nadien bij Het Station Enkhuizen maakten het feestje compleet!

Enkhuizen Boeit is vanaf vandaag gratis af te halen bij de VVV in Enkhuizen en vanaf volgende week ook verkrijgbaar bij horeca, (jacht-)havens, winkeliers, musea, accommodaties en gemeentehuizen in de regio. En natuurlijk komt het magazine ook online.

Vol verrassingen
Net als dat we trots zijn op onze stad, zijn we ook trots op deze nieuwe editie van Enkhuizen Boeit. Met een frisse uitstraling en vol tips van locals en leuke weetjes. Onno en Trudy vertellen over hun stoere zeilschip de Schuttevaer, burgemeester Eduard van Zuijlen verklapt waarom hij expliciet voor Enkhuizen koos en in het artikel over cadeauwinkel Puur & G!fts lees je het verhaal achter deze sociale en duurzame winkel die in juli naar de Westerstraat verhuisde.

Bij het nieuwe magazine is ook aan de kids gedacht: naast alle tips voor leuke kinderuitjes hebben we een puzzelpagina en een mooie kleurplaat toegevoegd. Verder in deze editie speciale aandacht voor groen in Enkhuizen en natuurlijk staat het magazine weer boordevol informatie over winkelen, horeca, havens, de drie veerdiensten, wandelen, fietsen (inclusief knooppunten-routes) en uitstapjes in de regio. Je zult versteld staan welke verrassingen jij nog kunt ontdekken in Enkhuizen en omgeving!

De makers
Het Enkhuizen Boeit magazine wordt geproduceerd door Stichting Marketing Enkhuizen. Marianne de Zwart verzorgde de coördinatie, advertentieverkoop en eindredactie en kreeg daarbij assistentie van redactielid Annemieke Hageman. Mede dankzij het frisse ontwerp van Ngaio den Hertog en de vele mooie foto’s van o.a. Henk Visser is het weer een kleurrijk en uitnodigend magazine geworden. Marianne de Zwart: “We hebben deze nieuwe editie van Enkhuizen Boeit kunnen maken dankzij bijdragen van adverteerders en VVV-leden. Daarom ook een groot dankjewel voor hen. Samen met al deze lokale en regionale partners kunnen we de komende maanden weer laten zien hoe verrassend en veelzijdig het aanbod in Enkhuizen en omgeving is!”