Brug Douwe Brouwerweg

Vanaf maandag 7 november vinden werkzaamheden plaats aan de brug in de Douwe Brouwerweg. Als alles volgens planning verloopt,  is de klus  op woensdag 16 november klaar. De brug is toe aan een onderhoudsbeurt. De palen onder de brug worden versterkt. Om het werk veilig uit te voeren, mag er niet teveel verkeer over de brug rijden. De aannemer sluit daarom 1 rijstrook af. Al het verkeer kan om en om over deze ene rijstrook beide rijrichtingen op. Om de gewijzigde verkeerssituatie aan te geven, plaatsen we borden. We verwachten dat bootjes tijdens de werkzaamheden gewoon onder de brug kunnen varen.

Afsluiting brug Driebanen - Spaans Leger

Vanaf maandag 7 november wordt het Spaans Leger ter hoogte van de brug bij de Driebanen afgesloten voor al het verkeer. De stremming duurt naar verwachting tot zaterdag 10 december. De afsluiting is nodig voor werkzaamheden aan de fundering van de kademuur aan de zuidoostkant van de brug.

Stremming vanaf Spaans Leger

De afsluiting houdt in dat voetgangers, fietsers en auto’s niet van het Spaans Leger naar de Paulus Potterstraat kunnen lopen/rijden. Verkeer vanaf de Driebanen kan wel naar de Paulus Potterstraat rijden met uitzondering van het vrachtverkeer. Vrachtverkeer is alleen mogelijk tot de parkeerplaats aan de Clarissenplaats bij supermarkt Deen. Op vrijdag 11 november is de brug voor het Sint Maartenfeest tijdelijk open voor voetgangers. Bootjes kunnen tijdens de werkzaamheden niet onder de brug doorvaren.

Vragen?

Als u vragen heeft, kunt u contact opnemen met Paul Mulder van de gemeente Enkhuizen. Tel: 0228 – 360 100 of e-mail stadhuis@enkhuizen.nl t.a.v. Paul Mulder.