ENKHUIZEN - Nu ons leven door Corona op z’n kop staat heeft het welzijnswerk van Welwonen het initiatief genomen om Enkhuizers met elkaar te verbinden via ‘Voor elkaar in Enkhuizen’. Bij het telefoonnummer 0228 - 350 555 kan jong en oud terecht die zin heeft in een praatje, een hulpvraag heeft of graag iemand wil helpen.

'Voor elkaar in Enkhuizen' verbindt bewoners en instanties in Enkhuizen, niet alleen tijdens Corona, maar óók in de toekomst.

Het telefoonnummer 0228 - 350 555 verbindt bellers - jong en oud - naar mobiele nummers van professionals en vrijwilligers. ‘Voor elkaar in Enkhuizen’ werkt o.a. samen met Helpende Handen, Vrijwilligerspunt, de SOE en Omring.

Het is belangrijk dat iedereen de richtlijnen van het RIVM opvolgt. Dat betekent zoveel mogelijk binnen blijven, niet in een groep naar buiten en altijd 1,5 meter afstand houden. Vooral kwetsbaren, ouderen en chronisch zieken worden hard getroffen, maar alle maatregelen zijn nou eenmaal nodig om het Coronavirus te bestrijden. De andere kant van de medaille is dat eenzaamheid nog meer op de loer ligt of snel groter wordt, want voorlopig kunnen we voor langere tijd niet naar de koffieochtend, kaartclub, de sportvereniging en alle andere activiteiten.

Gelukkig worden mensen in tijden van nood inventief, overal in het land ontstaan nieuwe initiatieven. Een mooi voorbeeld is dat het tienerhonk IJsselzand voorlopig een virtueel honk is geworden, waar de tienerwerker digitaal contact houdt en games speelt met de jeugd van Enkhuizen. Kortom, we kijken naar elkaar om en helpen elkaar waar we kunnen. Dat doen we ook met 'Voor elkaar in Enkhuizen'. Met dit initiatief kunnen Enkhuizers laten zien waar ze goed in zijn: elkaar helpen als dat nodig is!

Bereikbaarheid
Voor elkaar in Enkhuizen 0228 - 350 555

Tijdens de Coronamaatregelen is 0228 - 350 555 elke dag bereikbaar.

Op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur en in het weekend tussen 13.00 en 17.00 uur.