AMSTERDAM - Vanaf 11 december gaat bij de NS de nieuwe dienstregeling in. 

Maar wat betekend dat voor u?

Vanuit Heiloo vaker naar Alkmaar Noord en Heerhugowaard en sneller naar Schagen, Anna Paulowna en Den Helder

De Intercity Den Helder - Nijmegen stopt altijd in Heiloo. De Intercity Alkmaar - Maastricht stopt niet meer op dit station. Zo krijgen reizigers de hele dag een herkenbare dienstregeling, namelijk 4 in plaats van 2 verbindingen naar Alkmaar Noord en Heerhugowaard. Daarnaast is er een rechtstreekse, tot 7 minuten snellere verbinding tussen Heiloo en de stations Schagen, Anna Paulowna en Den Helder.

Spitsintercity Haarlem - Alkmaar

De Spitsintercity Haarlem - Alkmaar stopt weer in Heiloo en Castricum. De reistijd van deze Intercity neemt hierdoor met ongeveer 5 minuten toe.

Spitsintercity Alkmaar - Schagen

Reizigers ten noorden van Alkmaar die richting Haarlem reizen, kunnen in Alkmaar snel overstappen van de Intercity Schagen - Alkmaar op de Intercity richting Haarlem (en in de avondspits in de andere richting). Er rijden hiervoor enkele extra treinen tussen Alkmaar en Schagen in aansluiting op de spitsintercity Haarlem - Alkmaar.

Enkhuizen - Amsterdam Centraal

Alle Intercity’s stoppen weer op station Hoorn Kersenboogerd, dus ook de spitsintercity’s. De Intercity’s Enkhuizen - Amsterdam Centraal en Amsterdam Centraal - Amersfoort zijn niet meer gekoppeld. Dit heeft geen extra reistijd tot gevolg, wel een extra overstap. De spitsintercity’s geven in Sloterdijk betere aansluitingen richting Schiphol en Haarlem en geven in Amsterdam Centraal een betere aansluiting naar Utrecht dan de reguliere Intercity’s. NS zal hier bij de lengte van de treinen rekening mee houden.

Nieuwe stationsnamen

In de Zaanstreek wijzigen 2 stations van naam. Koog Bloemwijk wordt Koog aan de Zaan. Koog Zaandijk wordt Zaandijk Zaanse Schans.


Voor meer informatie bezoek de website van de NS