ENKHUIZEN - Het tienerwerk van Welwonen en het Stadsteam van Enkhuizen organiseren op donderdag 29 juni van 13.00 tot 17.00 uur een symposium over straatcultuur. Doel is verbinding zoeken tussen jeugd en professionals om nog beter te kunnen samenwerken. Het symposium vindt plaats in de RSG Enkhuizen aan het Boendersveld 3.

Het initiatief  komt  van Andy Oppong, de tienerwerker bij Welwonen. “Het is uitermate belangrijk dat professionals straatcultuur kunnen herkennen, want die maakt deel uit van het leven van diverse jongeren. Veel normen en waarden wijken af van de sociale gedragsnormen. Als professional wil je de jongeren niet alleen corrigeren, maar vooral activeren en motiveren. Dit kan alleen als je weet waar ze staan of vandaan komen.” Daarom zocht hij contact met ambulant hulpverlener Anouk van Hulssen van het Stadsteam Enkhuizen.

Voor iedereen die met jeugd werkt

Het symposium is interessant voor iedereen die met jeugd werkt. Uitnodigingen zijn onder andere gestuurd naar schooldocenten, trainers bij sportclubs, jeugdwerkers, jeugdzorg medewerkers, Wmo-consulenten, verpleegkundigen, maatschappelijk werkers, woonconsulenten en wijkagenten.

Aanmelden tot en met 22 juni

Heeft u interesse om dit symposium bij te wonen dan dient u zich aan te melden.
Professionals in of buiten West-Friesland die geen uitnodiging hebben ontvangen en toch willen deelnemen aan het symposium kunnen zich tot en met 22 juni aanmelden via een mail naar suzanne.klaver@enkhuizen.nl. De toegang is gratis.