DRECHTERLAND - De gemeente Drechterland heeft dit jaar € 80.000,-- subsidie beschikbaar gesteld voor particuliere huiseigenaren met een bestaande woning om energiebesparende maatregelen aan hun woning te treffen. Tot nu toe hebben ruim 20 woningeigenaren een subsidieaanvraag ingediend. Er is dus nog meer dan genoeg budget om ook uw aanvraag te honoreren.

Subsidie is mogelijk voor dak-, vloer-, spouwmuur- en paneelisolatie, isolatie massieve muur en HR ++ glas. De isolatie moet aan bepaalde waardes voldoen. De subsidie bedraagt 15% van de kosten van materiaal, installatie en BTW en bedraagt maximaal € 1.000,-- per adres. Doe-het-zelfisolatie valt niet onder de subsidieverordening. De subsidie moet aangevraagd worden voordat de maatregelen worden getroffen. En op=op!

Energiebesparende maatregelen kunnen uw energierekening flink omlaag brengen. Dit levert een leuke besparing en een duurzaam en comfortabel huis op. Maar welke maatregelen kunt u allemaal nemen en hoe pakt u dat aan? Levert het dan ook meteen een besparing op? Het antwoord op deze vragen vindt u op www.duurzaambouwloket.nl. Via deze website worden woningeigenaren en huurders geïnformeerd en geadviseerd over alle mogelijke maatregelen

Het aanvraagformulier, de Verordening en een toelichting kunt u hier vinden. Voor verdere informatie kunt u bellen met het subsidie-informatiepunt van de Regionale Uitvoeringsdienst NHN via T 088-1021398 (op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur).