ENKHUIZEN - In samenwerking met de basisscholen en ouders organiseert Stichting Iedereen telt mee een avond over mediaopvoeding voor ouders. Deze interactieve avond vindt plaats op donderdag 9 november van 19.00 tot 21.30 uur op Basisschool De Hoeksteen, Roerdompplein 9 in Enkhuizen.


In de wereld van vandaag zijn digitale media overal aanwezig, en ouders staan voor nieuwe uitdagingen bij het opvoeden van hun kinderen in een digitale omgeving. Veel ouders hebben vragen over het mediagebruik van hun kinderen. Hoe lang mogen kinderen achter een scherm zitten, op welke leeftijd krijgen ze hun eerste mobiel en hoe om te gaan met online challenges en pestgedrag?

Om ouders te ondersteunen bieden we deze avond aan waar ze kunnen leren van experts en in gesprek kunnen gaan met andere ouders en professionals. Tijdens de inspiratiemarkt kunnen ouders handige tips verzamelen, waardevolle informatie meenemen en ze ontvangen een leuke goodie-bag.

Deze avond markeert ook de start van De Oudercarrousel. Een initiatief van de jeugd- en gezinscoaches van de stichting Iedereen telt mee, ouders en basisscholen. De Oudercarrousel biedt laagdrempelige activiteiten waarbij kennis delen, ontmoeting en verbinding centraal staan.

De activiteiten zijn voor alle ouders in Enkhuizen met kinderen in de leeftijd van 4-13 jaar, ook de ouders van kinderen die elders een vorm van onderwijs volgen.

We nodigen daarom alle ouders en opvoeders van harte uit om deel te nemen op donderdag 9 november van 19.00 tot 21.30 uur op Basisschool De Hoeksteen. Niet voor niets staat De Oudercarrousel voor: "Opvoeden? Samen weten we meer."

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar deoudercarrousel@enkhuizen.nl