ENKHUIZEN - Vanwege coronaverplichtingen kon de voorgenomen start van Sport Unlimited op woensdag 12 januari jl niet doorgaan. Na regen komt echter zonneschijn en gelukkig mag er ook weer binnen worden gesport.


Woensdag 9 februari a.s. om 16.00 uur vindt in Enkhuizen het eerste sportuur van sporten met een visuele beperking plaats in de gymzaal van wijkcentrum De Bonte Veer, Wielewaal 1, Enkhuizen. Een ieder –ook inwoners van buiten Enkhuizen- kunnen zich aanmelden. Zeven enthousiaste sporters hebben zich inmiddels aangemeld.

Er zal elke woensdag van 16.00 tot 17.00 uur worden gesport. De lessen bestaan uit bewegen, fitness en spelvormen. Een ieder op eigen tempo en niveau. Naast het belang van bewegen staat ook plezier centraal. materiaal voor sporten met een visuele beperking is inmiddels aangeschaft. Dit mede dankzij o.a. enkele plaatselijke sponsoren, de Dirk Kuyt Foundation, het VSB Fonds en het Oogcentrum Noordholland. Deze laatste is tevens de ambassadeur van Vek-Wik.

Welwonen Enkhuizen heeft toegezegd het eventueel gewenste vervoer binnen Enkhuizen te verzorgen. Zo ook voor degenen die met de trein of bus aankomen bij het NS-station Enkhuizen.

Interesse, aanmelden of vragen?
Neem dan contact op met Hans de Vries, voorzitter van gymnastiekvereniging Vek-Wik (voorzitter@vekwik.nl / 06 – 83 20 52 70). Zie voorts www.vekwik.nl