ENKHUIZEN - Op zaterdag 11 september van 11:00 – 12:00 uur zijn de peuters en de kleuters uitgenodigd voor de snuffelochtend 'Mol!'. Tijdens deze ochtend staat het grappige boek 'Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft' centraal.

Op een dag kruipt mol uit zijn molshoop en dan gebeurt het: er valt een drol op zijn hoofd. Van wie is die drol toch? Mol gaat met de kinderen op onderzoek uit. Samen met mol ontdekken de kinderen dat alle dieren iets anders eten en daardoor ook allemaal een ander soort poep maken. Op een hygiënische manier bekijken we verschillende soorten dierenpoep.

Na dit interactieve voorleesverhaal gaan we zelf aan de slag: we maken van klei verschillende dierenpoepjes na. Mol mag op de foto met jouw zelfgemaakte dierenpoepje! Wie maakt de mooiste keutel? Tenslotte krijgen alle kinderen een mooie kleurplaat van mol mee naar huis!

De Snuffelochtenden zijn kleinschalige vertelvoorstellingen, gevolgd door een knutsel- of buitenactiviteit, speciaal voor de allerjongsten. Deze ochtenden worden georganiseerd in samenwerking met Rita Hooijmans van LEV! Educatie. Peuters en kleuters komen gezellig samen met hun ouders/begeleider(s) en kunnen na afloop nog even lekker rondsnuffelen en spelen in de kinderboerderij en de natuurtuin.

Wij beginnen om 11:00 uur, inloopkwartiertje om 10:45 uur. Deelname € 4,- p.p. Let op: ook voor (groot)ouders/begeleiders. Je hebt pas een plaats als je reservering is bevestigd. Opgave: reservering@hertenkampenkhuizen.nl en vermeld het aantal en de leeftijd van de kinderen, of telefonisch: tel 0228-320310 . Het adres is: Wilhelminaplantsoen 2 te Enkhuizen. Je kunt niet voor de deur parkeren.