BOVENKARSPEL - Dankzij de inzet van vrijwilligers konden de sluis en de brug van Rustenburg deze zomer ruimer worden opengesteld. Dit is hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en Recreatieschap Westfriesland zo goed bevallen dat de vrijwilligers ook volgend jaar doordeweeks de brug en sluis zullen bedienen. Wel zouden zij het team graag met een paar extra vrijwilligers willen uitbreiden.

In oktober hebben het hoogheemraadschap, het Recreatieschap en de vrijwilligers de inzet tijdens de zomerperiode geëvalueerd. Zij concludeerden dat de ruimere openstelling een succes was en de partijen willen dit dan ook graag voortzetten.

Enthousiaste reacties

Directeur Karel Schoenaker van het Recreatieschap: “Van de vrijwilligers hoorden we enthousiaste verhalen over hun ervaringen met de recreatievaarders. Die waren aangenaam verrast dat ze nu ook doordeweeks de brug en de sluis konden passeren en de route naar Opmeer en Verlaat nu ook goed bereikbaar was.”

Meer vrijwilligers gezocht

De vrijwilligers mogen tijdens hun dienst gebruikmaken van de gastvrijheid van het naast de sluis gelegen restaurant de Gouden Karper. Dat betekent dat de vrijwilligers constant aanwezig zijn bij de sluis. Dat kost best wat tijd. Om de ruimere openstelling ook volgend jaar te kunnen bieden en het ook voor de vrijwilligers leuk te houden zouden een paar vrijwilligers extra welkom zijn. Dat vele handen licht werk maken, geldt ook hier.

Opleiding wordt verzorgd

Daarom zoeken we enthousiaste mensen die het team van vrijwilligers twee tot drie uurtjes per week willen versterken. Het Recreatieschap verzorgt samen met de gemeente Koggenland de opleiding tot brug- en sluiswachter en het vereiste BHV-diploma. Voor veilig schoeisel en kleding is ook gezorgd. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij het Recreatieschap Westfriesland op telefoonnummer 0228 -565750 of via e-mail: info@recreatieschapwestfriesland.nl.