ENKHUIZEN - Het is bijna weer zover! Op 18 november 2023 zal Sinterklaas weer aankomen in Nederland en ook ons mooie Enkhuizen wordt weer vereerd met een bezoek van de Goedheiligman.

Achter de schermen wordt al maandenlang hard gewerkt aan de organisatie van dit geliefde evenement. Met trots kondigen wij aan dat de Sinterklaasintocht Enkhuizen vanaf dit jaar opereert als een zelfstandige stichting onder de naam Stichting Sint Nicolaas Enkhuizen. Dit betekent dat we meer flexibiliteit hebben en in de toekomst directe donaties kunnen ontvangen op onze eigen bankrekening.

Uitbreiding van het bestuur

In 2022 bestond het bestuur uit vier personen, maar om de groeiende complexiteit van het evenement aan te kunnen, hebben we dit jaar het bestuur uitgebreid met twee extra leden. Deze uitbreiding stelt ons in staat om de voorbereidingen nog grondiger aan te pakken en het feest nog groter en beter te maken dan voorheen.

Dit zijn de bestuursleden:

Voorzitter: Ivo Schooneman

Penningmeester: Marieke Schooneman

Secretaris: Annemiek de Lange

Algemene bestuursleden: Pascal Mussen, Jeroen van Westen, Saimi Grevelt

Donaties zijn van harte welkom

Het is geen geheim dat de kosten voor de organisatie van dit festijn elk jaar stijgen. Zo is het prijskaartje voor strooigoed aanzienlijk gestegen ten opzichte van vorig jaar. En door het groeiende aantal Pieten, moeten er ook nieuwe Pietenpakken aangeschaft worden. Donaties van enthousiaste Enkhuizers en Enkhuizer ondernemers zijn dan ook van onschatbare waarde en hard nodig om dit feest mogelijk te maken.

Om het publiek te betrekken en de financiering rond te krijgen, hebben we een leuke actie bedacht. Vanaf 30 oktober zijn er zakjes strooigoed te koop bij het Coffy Huys in de Westerstraat, waarmee men kans maakt op prachtige prijzen. De Hoofdprijs is een bezoek van twee Pieten bij jou thuis en als prachtige tweede prijs heeft "Uit Ons Atelier" (het Coffy Huys) een workshop voor twee personen (kind + ouder/verzorger) "Chocoladeletters maken" beschikbaar gesteld. Naast deze geweldige prijzen, hebben we heel veel derde prijzen, die mede mogelijk gemaakt zijn door de ondernemers van de winkelstraat. Wat de prijzen zijn, is binnenkort te zien op de Facebookpagina van Sinterklaasintocht Enkhuizen 2023. Met het kopen van een zakje strooigoed, steunt u dus niet alleen de intocht, maar koopt u ook meteen een lootje voor de winactie. Of u iets gewonnen heeft, kunt u meteen zien, wat dat gaat worden, blijft nog even een verrassing!

U kunt ons ook steunen door een donatie te doen op onze rekening. Gezien er wat tijd overheen gaat, voordat een Stichting bij de notaris geregeld is, ingeschreven staat bij de KVK en er een eigen bankrekening is, is het niet op tijd gelukt om een eigen bankrekening te openen. Gelukkig mogen we tot die tijd gebruikmaken van de bankrekening van de Winkeliersvereniging. Eventuele donaties kunnen daarom daar gestort worden.

NL44 INGB 0677 560524
Ten name van: Ondernemersvereniging MKB Enkhuizen
Onder vermelding van: Stichting Sint Nicolaas Enkhuizen


Ook bedrijven kunnen sponsoren

Bedrijven die de Sinterklaasintocht willen ondersteunen, zijn van harte welkom. Als sponsor zullen we uw bedrijf met trots vermelden op onze Facebookpagina en tijdens de optocht kunt u uw bedrijfsbanner tonen.

Houdt vooral ook onze Facebookpagina in de gaten: Sinterklaasintocht Enkhuizen 2023.Voor verdere informatie en sponsoropties kunt u contact opnemen met AnneMiek de Lange via stichtingsintnicolaasenkhuizen@gmail.com. Samen streven we ernaar om van de Sinterklaasintocht in Enkhuizen een prachtig feest te maken!