Buurtvereniging Boschplein en Omgeving (BEO) nodigt alle kinderen van Enkhuizen van harte uit om op vrijdag 11 november aanstaande weer mee te doen aan de Sint Maartenoptocht in de binnenstad van Enkhuizen.

Programma

  • Start optocht om 17.15 uur. Vanaf het AH plein aan de Molenweg via de Westerstraat naar het Stadhuis. Muzikale begeleiding door fanfarecorps Dindua, Sint Maarten rijdt op zijn paard mee in de optocht.
  • Aankomst Stadhuis: ± 17.30 uur. Hier vindt Sint Maarten een schaars geklede bedelaar op het bordes, waarna hij Sint Maarten met zijn zwaard de helft van zijn mantel afsnijdt. Die geeft hij aan de bedelaar om zich ermee te beschermen tegen de barre kou.
  • Het Sint Maartenkoortje, met kinderen van basisschool ‘Pancratius’ en Montessorischool ‘De Wegwijzer’, zingt het speciale lied over de legende van Sint Maarten zingen. Iedereen kan het leren via de website van BEO www.beo-enkhuizen.nl (openen in Chrome of op de iPad in ‘Puffin’ lukt altijd).
  • Toespraak door burgemeester Jan Baas, waarna de stoet verder loopt naar het eindpunt op het Boschplein. Op het speelplein van Villa Harlekijn is voor alle kinderen warme chocolademelk of limonade met iets lekkers krijgen.
  • Eindtijd optocht: rond 18.00 uur

Weersomstandigheden
Houd het weer voor de dag goed in de gaten. Als er in de middag stormwaarschuwingen zijn, wordt het misschien afgeblazen (net als in 2010). Kijk bij erg slecht weer op 11 november na 14.00 uur op: www.beo-enkhuizen.nl. Daar wordt doorgegeven of de optocht wel/niet doorgaat.