ENKHUIZEN - Vorig jaar november beleefde woonzorglocatie Overvest in Enkhuizen een mijlpaal, want toen bestond deze locatie van Omring 50 jaar! Door corona kon het toen helaas niet gevierd worden, maar dat wordt van 11 tot met 15 oktober alsnog gedaan.

Deze hele week staat bij Overvest in het teken van feestelijkheden voor de bewoners, waaronder optredens van een pianist en zanger, een stamppottenbuffet en een dansmiddag met bezoek van dansschool DansenEnzo. Diverse sponsoren, waaronder Bloomia uit Enkhuizen hebben de feestweek mede mogelijk gemaakt.
Vrijwilligers konden afgelopen week iets lekkers ophalen en voor medewerkers van Overvest organiseert de locatie in november een feest.

50 jaar groei Al ruim 50 jaar wordt er in Overvest gewoond, geleefd, gezorgd en verzorgd. Een constante stroom van mensen, veranderingen, groei en inzet heeft Overvest gemaakt tot wat het nu is. Altijd streven de medewerkers samen ernaar een veilig, gezellig ‘thuis’ te creëren. Een thuis waarin de samenwerking met bewoners, familie, vrijwilligers en medewerkers centraal staat.

Eind 1970 werd Overvest geopend, destijds een heel ander gebouw dan de huidige woonzorglocatie. In 2000 werd gestart met het vernieuwen van Overvest. Door hevige sneeuwval in 2005 werd het gebouw later opgeleverd dan de bedoeling was. Maar eind van dat jaar was het dan zover en konden de bewoners weer gehuisvest worden na een jarenlang verblijf in Hoorn. Minister Gerrit Zalm opende het hernieuwde Overvest officieel op 11 mei 2006. “Iedereen wil oud worden, maar niemand wil het zijn” zo luidt een oud gezegde. Minister Zalm zei tijdens de opening: “Als het dan toch moet, dan het liefst in Overvest.”