ENKHUIZEN - Als één van de belangrijkste monumenten van Enkhuizen kan de Westerkerk natuurlijk niet ontbreken op 10 en 11 september bij de Open Monumentendag. De kerk is beide dagen open voor bezoekers.


Er is meer te doen dan alleen het interieur van de kerk bekijken. In het kader van duurzaamheid, het thema dit jaar van Monumentendag, is er een grote tweedehands boekenmarkt. Veel keus en je bepaalt zelf wat je een boek waard vindt. De opbrengst is voor de verdere afbouw van het orgel.

Dat orgel wordt ook bespeeld op zaterdag en zondag. Op de middagen zijn er twee jonge, talentvolle organisten te horen, studenten aan het Conservatorium in Amsterdam. Wibren Jonkers won recent de eerste prijs op het Duyschot Orgelconcours. Antonio Pedrosa heeft op jonge leeftijd ook al zijn sporen verdiend in de orgelwereld.

Wie haast heeft en de kerk in de kortst mogelijke tijd wil bekijken kan naar de nieuw infozuil gaan. Daar wordt alles over het gebouw verteld met mooi drone beelden van buiten en binnenin de kerk. En natuurlijk zijn ook alle exposities in het kader van 1572 nog te bekijken! De laatste kans want na 11 september is de kerk voorlopig weer dicht.