ENKHUIZEN - Op zondag 25 september houdt SailWise een open dag voor alle bewoners van Enkhuizen en omstreken op haar 125 jaar oude tweemastklipper Lutgerdina. Het schip is uniek in haar soort; volledig aangepast en rolstoeltoegankelijk voor mensen met een beperking. Geïnteresseerden kunnen tussen 12.00 en 17.00 uur een bezoek brengen aan de Lutgerdina, dat aan de Havenweg in Enkhuizen ligt. De open dag is mede mogelijk gemaakt door het Ondernemersfonds Enkhuizen.

Lutgerdina
Enkhuizen is de thuishaven van de Lutgerdina. Sinds 1983 starten hier de watersportvakanties met de Lutgerdina. Tijdens de reizen streeft SailWise ernaar mensen met een beperking het schip zoveel mogelijk zelf te laten bedienen. Zeilen hijsen, navigeren en aan het roer staan… het is allemaal mogelijk. Dankzij een lift, aangepaste hutten en sanitaire voorzieningen kunnen alle gasten ook overnachten aan boord. Op de Lutgerdina ontdekken mensen wat ze wél kunnen, maken vrienden en gaan met een onvergetelijke ervaring en veel zelfvertrouwen naar huis. Dankzij de steun van fondsen, sponsoren en donateurs – die de meerkosten voor hun rekening nemen – zijn de activiteiten van SailWise niet alleen toegankelijk, maar ook betaalbaar.

Open dag
SailWise stelt een dag lang de Lutgerdina open voor geïnteresseerden. Het schip is toegankelijk voor iedereen. Deelnemers zijn aanwezig om hun persoonlijke verhaal te vertellen, SailWise-directeur Renske Rietbergen houdt een presentatie over de meerwaarde van watersporten voor mensen met een beperking en er zijn diverse activiteiten rond het schip. De open dag vindt plaats op zondag 25 september van 12.00 tot 17.00 uur aan de Havenweg in Enkhuizen.