ENKHUIZEN - Zondag 25 september vond aan de Havenweg in Enkhuizen de open dag op de tweemastklipper Lutgerdina plaats. De open dag werd georganiseerd door de Enkhuizer stichting SailWise, met financiële steun van het Ondernemersfonds Enkhuizen.

Inwoners van de gemeente konden een bezoek brengen aan het 125 jaar oude schip, dat volledig aangepast en rolstoeltoegankelijk is voor mensen met een beperking. “De open dag werd heel goed bezocht”, vertelt SailWise-directeur Renske Rietbergen. “Er kwamen zelfs mensen uit België speciaal naar Enkhuizen om de Lutgerdina te bekijken.” SailWise organiseerde de open dag om mensen te laten zien wat de stichting doet en welke meerwaarde de watersportactiviteiten hebben voor mensen met een beperking.

“Veel mensen waren onder de indruk van de mogelijkheden op het schip”, aldus Rietbergen. SailWise is voor een groot deel afhankelijk van vrijwilligers en donateurs. “Naar aanleiding van deze dag hebben niet alleen deelnemers zich gemeld, maar ook nieuwe vrijwilligers en donateurs. Ik hoop dat er nog meer zullen volgen.

” Wie niet aanwezig was op de open dag, maar wel geïnteresseerd is in SailWise, kan terecht op sailwise.nl.