ENKHUIZEN - We zitten nog in de vakantie, genoemd naar de dappere bloemen, die het einde van de winter aankondigen.

Volgende week gaan de scholen van start en we hopen weer met de klassen naar buiten te kunnen om te voelen, te ruiken en de natuur te beleven … bij ons in het Hertenkamp (voorheen De Witte Schuur) staat er alles voor klaar! Alle scholen in de regio West-Friesland genieten al ruim 20 jaar van een uitgebreid educatief programma waarbij juist de praktijk centraal staan. Het jaarprogramma wordt in samenwerking met IVN West-Friesland en MAK Blokweer uitgegeven. Het gaat bij ons om levensechte leersituaties.

Bijvoorbeeld met een emmer en een schep waterdiertjes onderzoeken of met behulp van een GPS-apparaat bomen onderzoeken. Maar we bouwen ook een volledig energielab op school en de kinderen experimenteren met verschillende energiebronnen, stroomdraden en lampen. Niet te vergeten zijn al de speurtochten voor de aller jongste leerlingen waarbij ze al hun zintuigen moeten gebruiken; met een vergrootglas een bloem bestuderen of leren om afval als grondstof bekijken. Kort gezegd, deze lessen onderscheiden zich juist in de praktische levensechte aanpak. Met een beetje aanpassingen kunnen we coronaproef aan de slag!

We hopen dat de coronamaatregelen in de komende weken verder gaan versoepelen en de scholen meer vrij kunnen bewegen. Tot de zomervakantie staan veel goede-, leuke- en leerzame activiteiten voor de scholen op het programma. Om beter rekening met de coronamaatregelen te houden, zijn sommige lessen aangepast als workshops in de klas.

Kijk op https://www.nmewestfriesland.nl/ voor het volledige programma of neem contact met ons op: www.hertenkampenkhuizen.nl