ENKHUIZEN - Weet jij te ontsnappen aan de overstroming?
Het Zuiderzeemuseum lanceert zijn eigen escape game voor families. Met dit uitdagende spel beleef en ontdek je samen de collectie van het binnenmuseum op een nieuwe, unieke manier. Er dreigt een overstroming. Kun je ontsnappen aan het stijgende water? Door verschillende opdrachten en raadsels uit te voeren, verzamel je hints waarmee je een veilige haven kunt vinden. Lukt het om de code te kraken en een plek in het museum te vinden om te ontkomen aan de overstroming?

Bekijk hier de promofilm voor een indruk van Escape game Zuiderzeemuseum.

Een veilige haven
Door een speciale app op jouw mobiele telefoon te installeren, kan het spel beginnen. Het avontuur start in de Schepenhal en gaat vervolgens langs verschillende plaatsen rondom de Zuiderzee in het binnenmuseum. Door de dreigende overstroming, stijgt het water langzaam en moeten jullie zien te ontsnappen aan dit stijgende water. Dit kan alleen door in elke Zuiderzeeplaats opdrachten uit te voeren of raadsels op te lossen. Slaag je hierin, dan ontvang je hints waarmee je de tocht op de Zuiderzee beter kunt doorstaan én een veilige haven kunt vinden. Weten jullie te ontsnappen? Dan wacht aan het einde een welverdiende beloning voor de kinderen.

Praktische info
Escape game Zuiderzeemuseum is dagelijks te spelen voor families met kinderen vanaf circa. 6 jaar. De kosten bedragen € 17,50 per groep van twee tot vijf spelers (excl. entree voor het binnenmuseum). Er is ook een speciale familieprijs van € 35,- (voor 2 ouders en 3 kinderen van 4 t/m 12 jaar), inclusief entree tot het binnenmuseum.

Bij de kassa ontvang je een inlogcode waarmee je het Escape game Zuiderzeemuseum op jouw eigen telefoon kunt spelen. Het spel duurt circa 1,5 uur. Er is ook een speciale editie voor grote groepen te boeken via sales@zuiderzeemuseum.nl.
De Escape game Zuiderzeemuseum is ontwikkeld in samenwerking met Helder Events.

Over Helder Events
Helder Events is een ervaren evenementenbureau dat gespecialiseerd is in het organiseren van spraakmakende en verrassende evenementen. Zij werken nauw samen met diverse evenementenorganisaties waar zij een veelzijdigheid aan creatieve en complete programma’s kunnen aanbieden. Het creëren van een onvergetelijke dag voor ieder individu binnen een groep is de missie van Helder Events. Zie www.helderevents.nl voor meer informatie.

Over het Zuiderzeemuseum
Het Zuiderzeemuseum richt zich op de geschiedenis, de actualiteit en de toekomst van het voormalige Zuiderzeegebied. In het buitenmuseum staan authentieke panden uit dorpen uit dit gebied. Jong en oud komt hier in aanraking met de Zuiderzeecultuur. Zo kunnen bezoekers een touw slaan, op bezoek bij Urker inwoners of mee-eten in een huishouden van 1920. In het binnenmuseum maken bezoekers kennis met kunst, cultuur en erfgoed van voor en na de afsluiting van de Zuiderzee. Ook is er een schepenhal vol historische schepen. Kenmerkend voor het Zuiderzeemuseum is dat het de cultuurhistorische collectie verrassend verbindt met hedendaagse kunst, vormgeving en design. In 2016 riep de internationale beoordelingssite TripAdvisor het museum uit als een van de beste musea van Nederland. In 2017 heeft het museum deze hoge waardering behouden.