ENKHUIZEN - Op vrijdag 5 augustus wordt bij het bezoekerscentrum Hertenkamp in Enkhuizen een voorlichtingsavond over nachtvlinders en vleermuizen gehouden. Iedereen is welkom vanaf 21.30 uur. Het bestuderen van het nachtleven in ons gebied is een relatief jonge tak van sport. Het kost je immers je nachtrust. Maar opmerkelijk genoeg levert het de meest prachtige waarnemingen en verscheidenheid op. Zeer de moeite waard dus om deze diergroep nader te bestuderen.

De insecten werkgroep van de KNNV (vereniging voor veldbiologie) afd. Hoorn houdt zich sinds 2009 actief bezig met de inventarisatie van de nachtvlinders in de regio en intussen is er veel ervaring en deskundigheid verworven. In het waarneemgebied zijn inmiddels ruim 600 soorten nachtvlinders vastgesteld en bovendien is er een grote deskundigheid ontwikkeld.

De eerste nachtvlinders op het doek verwachten we na 22.00 uur. Bij slecht weer wordt deze activiteit afgelast. Voor aanvullende informatie en opgave kun je contact op nemen met Ad Roobeek, T: (0228) 51 59 55, M: 06 29 27 69 28 , E: ad.roobeek@ziggo.nl